NEWS
latest

02 February

Evo šta je ključno za ljubav i brak!

Mladim ljudima ponekad je zaista teško da zamisle da, kad se jednom udaju ili ožene, morati da provedu čitav život samo s jednom osobom. No, da jedan dugovečan brak uopšte ne mora da bude dosadan, dokaz su mudri ljudi koji su u velikoj ljubavi dočekali duboku starost


Današnjim devojkama i mladićima sve je teže da se odluče da stanu na ludi kamen, posebno dok su još u dvadesetim ili tridesetim, kad je pravo vreme za zasnivanje porodice. Kao da se plaše toga da će biti osuđeni da ceo život provedu budeći se pored jedne te iste osobe, a da će to biti robija.

Međutim, ko kaže da to mora da bude tako? Ako pitate iskusne i mudre ljude, videćete da se u velikoj ljubavi može proslaviti čak i osamdeseta godišnjica braka. U čemu je tajna stogodišnjaka u srećnom braku?


PRAVA MERA RAZGOVORA

Da bi vaš brak trajao večno, morate stalno da komunicirate jedno s drugim. Ne sme da prođe nijedan dan, a da ne razmenite informacije bitne kako za vas same, tako i za vašu porodicu. Ipak, ponekad se neke stvari moraju oćutati.


ROMANTIKA

Iako ljubav pre svega iskazuje delima, i reči su važne. Trudite se da što češće voljenoj osobi i kažete koliko je volite. Takođe, ni romantični gestovi nisu na odmet. Skuvajte mu omiljeno jelo ili je obradujte cvećem. Takve stvari uvek pale.


VREME

Ma koliko da vam je vaša veza važna i ma koliko obaveza ima oko porodice, važno je da se barem s vremena na vreme organizujete tako da neko ima slobodno veče, pa čak i čitav dan, koji će posvetiti isključivo sebi. S druge strane, previše razdvajanja može biti pogubno.


SVAĐA

Sigurno ste i vi čuli za izreku da u zajednički krevet nikada ne bi trebalo da uđete ljuti i posvađani. To ne znači da prepirke, rasprave i svađe nisu normalan deo svake veze, ali važno je da na kraju ipak dođe do nekog razrešenja.


PUTOVANJE

Uvažavanje partnera, njegovih želja i potreba nešto je što nikako ne sme da se zanemari. Kroz sve te godine, oboje se menjate i niste više iste osobe kao na početku veze. Važno je prihvatati svaku promenu u voljenoj osobi, baš kao i obrnuto.


SEKS

I ovo je veoma važan aspekt, posebno u mladosti. Ako nema “hemije”, seksualne kompatibilnosti među vama i ne delite iste potrebe za vođenjem ljubavi, ili se barem ne potrudite da se uskladite, vaš brak je osuđen na propast.


STRPLJENJE



Vaša bolja polovina ima mane. Imate ih i vi. Naučite kako da sitnice koje vas izluđuju pretvorite u nešto što je simpatično i drago. Ljubav prema partneru je nešto što se uči godinama. Trudite se da svaki dan iznova upoznajete bračnog partnera. A znate kako se kaže, znanje je moć!


ČUVAJTE SVOJ BRAK

Osnovna tajna uspešnog braka krije se u vašoj sopstvenoj volji da preuzmete odgovornost i brigu za vašu ljubav. Ako vi sami odustanete od borbe, niko drugi vašu porodicu neće spasiti od raspada.




Izvor: Telegraf.rs

« PREV
NEXT »

No comments