NEWS
latest

10 December

Budućnost (bez) lozinki

Sve je više načina na koje možete zaštititi svoje podatke, a kada su u pitanju novi pametni telefoni – svaka generacija donese neki novi način zaključavanja – sa istim ciljem.

Posle različitih lozinki za otključavanje, tehnologija je ponudila novo rešenje – otisak prsta vlasnika telefona, kao jedini način da se telefon otključa. Međutim, to nije kraj razvoja lozniki.

Naime, novi model iPhone-a bi mogao da donese nešto što se još uvek ne koristi, a što bi (za sada) moglo da bude ultimativno rešenje za zaštitu podataka i samog mobilnog telefona. U pitanju je opcija zahvaljujući kojoj će telefon moći da prepozna lice svoj vlasnika!

Tako bi umesto klasične lozinke za otključavanje uređaja bio korišćen senzor koji će prepoznavati lice, a koji će se nalaziti na ekranu i koji će, čim prepozna vlasnika – otključati telefon.

Zahvaljujući razvoju tehnologije, ovi senzori bi trebalo vrlo lako i brzo da detektuju lice, pa čak i u mraku da prepoznaju vlasnika, a svakako da ne bi bilo moguće otključavanje aparata uz samo fotografiju korisnika.



« PREV
NEXT »

No comments