NEWS
latest

18 December

CRNO SE PIŠE MIGRANTIMA U AUSTRIJI: Nova vlada će oduzimati pare i mobilne tražiocima azila!

BEČ - Nova austrijska vlada koju će voditi, nakon polaganja zakletve, Sebastijan Kurc, planira brojna pooštravanja u pravu na azil.
U programu vlade Narodne partije Austrije (ÖVP) i Slobodarske partije Austrije (FPÖ), u delu nazvanom unutrašnja bezbednost, navedeno je da je namera da se obezbedi miran suživot svih ljudi u zemlji.

Migranciona politika treba da bude tako koncipirana da može da bude podržavana od strane stanovništva. Azil treba, kako smatra nova vlada, da se daje samo za vreme opasnosti po lice kojem je potrebna zaštita. 

Planira se uspostavljanje Savezne agencije za pružanje podrške i brigu izbeglica. Ubuduće tražioci azila neće moći da dobiju individualni smeštaj, a nova vlada planira da ukine i novčanu pomoć,  već će biti uvedena isključivo pomoć u potrebnim stvarima.

Uz to prilikom podnošenja molbe za dobijanje azila tražiocu, prema planu vlade, biće oduzet sav novac koji ima kod sebe kako bi se pokrili troškovi njihovog izdržavanja.

Uz to podnosilac azila vlastima bi predavao i svoj mobilni telefon, kako bi na osnovu ličnih podataka mogla da se utvrdi ruta putovanaj i identitet lica.

Planirano je i skraćivanje rokova za žalbe, i odbijanje zahteva ukoliko ne bude mogao da se utvrdi identet tražioc aazila. Prema programu rada vlade Austrija treba da se vrati na režim Šengena tek kada bude zaustavljena ilegalna migracija i obezbeđena spoljna granica EU. 



Izvor: kurir.rs
« PREV
NEXT »

No comments