NEWS
latest

11 December

Intervju: Dejan Pešić

Sa oko 400 hiljada pacijenata godišnje i do sada uloženih 40 miliona evra u opremu, edukaciju zaposlenih i vrhunski nivo usluge za pacijente, MediGroup pretenduje da postane vodeći nacionalni provajder zdravstvenih usluga, izjavio je gospodin Dejan Pešić generalni direktor MediGrup sistema.

- Imamo dve specijalizovane ustanove: Specijalnu bolnicu sa porodilištem „Jevremova“ i najbolju oftalmološku kliniku u regionu „Miloš kliniku“, Opštu bolnicu MediGroup u kojoj se obavljaju sve vrste dijagnostičkih i hirurških procedura od kojih su neke izuzetno retke, do mreže šest domova zdravlja na teritoriji najbrojnijih opština u Beogradu. Plan nam je da mrežu proširimo i po Srbiji i da postanemo vodeći privatni nacionalni provajder – rekao je Pešić ističući da MediGroup u budućnosti vidi kao sinonim za kvalitet i prvi izbor građana u pogledu prevencije, lečenja, nege, ali istovremeno i pouzdanog partnera državnim i gradskim strukturama.

- Radi unapređenja zdravlja nacije, usaglašavanja sa sistemima evropskog zakonodavstva i postizanja efikasnosti u lečenju, neophodno je produbljivanje partnerstva i iznalaženje sinergije između privatnog i javnog sektora zdravstva. Ne vidimo nikakve prepreke za ovo partnerstvo jer je privatni sektor jaka podrška državnom - ocenjuje Pešić.

MediGroup je jedini zaokruženi zdravstveni sistem u regionu i na prostoru bivše Jugoslavije najveći je po broju pacijenata, procedura i lokacija na kojima pruža medicinske usluge. 

Svoje prve radne navike i poslovna znanja,  gospodin Pešić sticao je krajem '90-tih godina posle post-diplomskih studija u inostrastvu, gde je proveo 90 odsto svog radnog veka, gradeći karijeru od početnih, pa sve do rukovodećih pozicija profesionalnog menadžmenta u prestižnim kompanijama Italije, Rusije, Južne Amerike i Bliskog istoka.




Fotografije: MediGroup Opšta bolnica
Izvor: blic
« PREV
NEXT »

No comments