NEWS
latest

21 December

SPEKTAKULARAN DOČEK NOVE GODINE U BEČU: Spreman provod po svačijoj meri sve do jutra, a onda Doručak protiv mamurluka!

BEČ - Prestonica Austrije jedinstvena je po mnogo čemu, pa tako i po dočecima Nove godine na trgovima grada.
Biće za svačiji ukus po nešto, i svi će moći da pronađu sadržaj po svojoj meri. Glavna fešta biće u centru grada na „Novogodišnjoj stazi“. Međutim, za Bečlije i njihove inostrane goste biće organizovane i gala-večere, svečani balovi, koncerti, predstave u Operi, muzički hajlajt „Ples vampira“ i mjuzikl „I am from Austria“, zabave u klubovima i mondenskim barovima.
Poslednjeg dana 2017. godine Stari grad u Beču pretvoriće se u veliki zabavni kvart. Od 14 sati do dva sata posle ponoći najbolji provod biće ispred gradske kuće, na Novogodišnjoj stazi u centru grada i u zabavnom parku „Prater“. 

Brojni štandovi sa hranom i kuvanim vinom pobrinuće se da Bečlije i turisti uživaju u novogodišnjem programu. Posebno omiljen bulevar klasične muzike „Graben“ i ove godine u poslepodnevnim satima organizuje bečke škole plesa sa intenzivnim kursevima valcera, a sam trg pretvara se u ogromnu balsku dvoranu na otvorenom. U ponoć tradicionalno će dolazak Nove godine obeležiti spektakularan vatromet ispred Skupštine grada i u parku „Prater“.
Jedinstvena novogodišnja atmosfera biće i na brodovima koji će da voze Dunavom, u dvorcu „Hofburg“ na novogodišnjem balu kao i na gala-večeri u Skupštini grada. 

Voz  „Mažestik imperator“ ili palata na šinama nudi ekskluzivnu vožnju u novogodišnjoj noći. U Bečkoj državnoj operi već tradicionalno se izvodi „Slepi miš“ Johana Štrausa i prenosi uživo ispred zgrade Opere.

Za sve Bečlije i njihove goste novogodišnje jutro se dočekuje uz „Doručak protiv mamurluka“ na trgu ispred gradske kuće gde će se na velikom platnu  uživo prenositi  Novogodišnji koncert.



Izvor: Kurir.rs
Foto Gerhard Weinkirn


« PREV
NEXT »

No comments