NEWS
latest

05 December

Većina evropskih lidera završila je pravo, a premijer Švedske je apsolutni šampion i izdvaja se od svih!

Ono što na prvi pogled privlači pažnju jeste da ima dosta pravnika
Nedavno se na Reditu pojavila mapa na kojoj se jasno može videti koje diplome imaju premijeri evropskih zemalja. Ono što na prvi pogled privlači pažnju jeste da ima dosta pravnika, ali i to da su neki evropski lideri završili fakultete koji baš i nisu povezani sa poslom koji sada rade.

Premijeri Rusije, Španije, Portugala i Islanda su završili prava. U tu grupa spadaju i premijeri većine balkanskih zemalja poput Slovenije, Hrvatske i Crne Gore. Miro Cerar, Andrej Plenković i Duško Marković studirali su pravne fakultete.
Srbija tu odskače od šablona, jer naša premijerka Ana Brnabić magistar marketinga. Lider Grčke i Turske,  Aleksis Cipras i Binali Jildirim su inženjeri, a u tu grupu spada i lider Finske.

Političke nauke je završio premijer Italije Paolo Đentiloni, geografiju premijerka Velike Britanije Tereza Mej, dok je premijerka Norveške Erna Solberg završila  sociologiju.

Premijer Albanije Edi Rama je završio Fakulet lepih umetnosti, jer je hteo da postane slikar, a premijerka Nemačke Angela Merkel je studirala, ni manje ni više nego fiziku.



Foto: European Parliament
Izvor:Telegraf.rs
« PREV
NEXT »

No comments