NEWS
latest

19 January

YouTube uveo nova pravila! Evo šta će tjuberi morati da imaju da bi mogli da naplaćuju reklame!

Video blogovi, ili vlogovi, postaju sve popularniji, pogotovo u mlađoj generaciji koja odrasta s pametnim telefonima, kompjuterima i tabletima.
YouTube se odavno nametnuo kao vodeća platforma za video sadržaje, a zarada od monetizacije je dostupna svakome ko napravi svoj kanal i na njega aplouduje originalni video-sadržaj. 

Ipak, Google, koji je vlasnik YouTube-a, pooštrio je kriterijume, pa monetizacija nije više dostupna baš svakome ko na ovu platformu postavi neki video-klip. 

Već je postojalo ograničenje da je monetizacija dozvoljena samo kanalima koji imaju minimum 10.000 pregleda, međutim, sada je taj kriterijum mnogo oštriji. 

Da biste mogli da zaradite novac od YouTube-a, morate imati minimum 1.000 sabskrajbera i 4.000 sati pregledanog materijala (watch time) u toku jedne godine. Na primer, ako imate jedan klip koji traje jedan minut, potrebno je da bude u celosti pregledan 240.000 puta, da bi kanal stekao mogućnost da monetizuje sadržaj. 

Ovo neće predstavljati problem nijednom ozbiljnom tjuberu, ali jeste ozbiljna prepreka za one koji tek počinju da razvijaju svoje kanale.






Izvor: http://idjworld.rs
« PREV
NEXT »

No comments