NEWS
latest

27 June

Prestižna nagrada za Nađu Rodić

Nadja Rodić, široj javnosti manje poznata, ostvarila je mnogobrojne uloge i nastupe na festivalima u nekadašnjoj Jugoslaviji. Njena dugogodišnja karijera ispunjena je značajnim priznanjima i nagradama. Nadja Rodić je Prvakinja beogradske drame,  jugoslovenska televizijska glumica, vokalna solistkinja i književnica. Veliki doprinos dala je širenju kulture i sveukupnom razvoju kulturnih delatnosti.

Njen dugogodišnji rad nagrađen  je jednoglasno  Zlatnom značkom Kulturno-prosvetne zajednice Srbije. Ovo priznanje dodeljeno je od strane  Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Uprave za saradnju sa Srbima u regionu, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije.
U žiriju za dodelu ovog priznanja bile su istaknute ličnosti iz našeg kulturnog života. Predsednik žirija bio je književnik Milovan Vitezović, a ostali članovi bili su Marija Bišof, književnik, prof. dr Uroš Dojčinović, muzički umetnik, Olga Milojević, menadžer u kulturi, i profesor Slavenko Saletović, reditelj.

Prilikom dodele nagrade, ponosna glumica izjavila je pred prisutnim zvaničnicima da joj je srce puno zadovoljstva, i da je ovo njeno nadraže priznanje. Zahvalila se gospodinu Milovanu Vitezoviću i gospodinu Ajdačiću. Pročitala je stihove svojih pesama i najavila novu zbirku poezije  pod nazivom ,,Oblaci u samoći plaču”.  





Autor: Redakcija InfoNet Magazina
Foto: Goran Zlatković

« PREV
NEXT »

No comments