NEWS
latest

06 July

LAŽNA PATRONAŽNA SESTRA OTELA BEBU Tetki rekla da opere ruke, pa je zaključala u kupatilu i POBEGLA SA DETETOM, uhapšena nakon velike akcije

Policija Kantona Sarajevo, u saradnji sa tužiocima Kantonalnog tužilaštva i Obavještajno-bezbednosnom agencijom (OBA), uhapsila je žensku osobu čiji su inicijali M.D. (28) zbog sumnje da je otela novorođenče u Hadžićima kod Sarajeva, potvrdila je portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Kako piše Klix.ba beba je prošla lekarske preglede i uvrđeno je da nema nikakvih zdravstvenih poteškoća pa je vraćena roditeljima Lejli i Kenanu Ismajlovskom.

Kako nezvanično saznajemo žena koja je juče u Hadžićima otela bebu, koja je rođena pre deset dana, ima psihičke poteškoće.

Prema nezvaničnim i nepotvrđenim informacijama iz policije, žena koja je otela bebu navodno se porodila u isto vreme kada i Lejla Ismailovski, majka otete beba ali je, nažalost izgubila svoje dete pa se, navodno, odlučila na ovaj očajnički korak.

Ona je ušla u dom ove porodice tako što se predstavila kao patronažna sestra. Iskoristila je trenutak, uzela dete i pobegla iz kuće.

Kako se nezvanično sada može čuti iz izvora bliskih policiji, psihički problemi lažne patronažne sestre nastali su upravo zbog gubitka njene bebe. Faktor napominje da su ovo zvanično nepotvrđene, ali informacije koje su dobili iz policijskih izvora.


Beba pronađena nakon velike akcije

Novorođenče koje je u poslepodnevnim satima u četvrtak oteto u Hadžićima pronađeno je nakon opsežne akcije službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u saradnji sa kantonalnim tužiocima i pripadnicima Obavještajno-bezbjednosne agencije.

Beba je pronađena u četvrtak oko 22:15 u Hostelu Ferijalac u naselju Marijin Dvoru u Sarajevu.

Podsećanja radi, policija je juče dobila prijavu da je u ulici Igmanska nepoznata žena, koja se predstavila kao patronažna sestra, otela bebu i pobegla u nepoznatom pravcu.  

Odmah po prijavi veliki broj policajaca izašao je na mesto događaja te je pokrenuta opsežna akcija potrage za ženskom osobom, odnosno otetom bebom. Policajci su tokom potrage pojačali prisustvo i na izlazima iz Kantona Sarajevo, ali i na širem teritoriju.

Kako je Klix ranije saznao, žena je dolazila više puta u toku dana, a bila je pokrivena i u belom mantilu, te se predstavila kao patronažna sestra.

Poslednji put kada je došla, majka je otišla da prijavi dete, a s bebom je ostala sestra majke odnosno bebina teka.

Navodno je žena, koja se predstavila kao patronažna sestra, rekla osobi koja je čuvala dete da dezinfikuje ruke u kupatilu, a onda ju je zaključala, uzela bebu i pobegla iz stana.

Bavčićeva je rekla da je, nakon opsežne potrage, M.D. pronađena sinoć oko 22.15 časova sa živom i zdravom bebom u hostelu "Ferijalac" u sarajevskom naselju Marijin Dvor.

M.D. koja je osumnjičena za krivično djelo oduzimanje djeteta će nakon kriminalističke obrade u Ministarstvu unutrašnjih poslova biti predata u nadležnost Kantonalnog Tužilaštva na dalje postupanje.





Izvor: blic.rs
« PREV
NEXT »

No comments