NEWS
latest

11 July

Tropsko odmaralište u srcu Nemačke!


Na samo 60 kilometara od Berlina nalazi se veštačko tropsko odmaralište "Tropical Islands", dom najveće tropske šume u Evropi, kompletno tropsko selo sa autentičnim kućama, radnjama i restoranima, plažama sa belim peskom i lagunom, kao i tropskim morem. 

U izgradnju ovog odmarališta utrošeno je neverovatnih 14.000 tona čelika, koliko je potrebno za izgradnju osam fudbalskih stadiona.

Sa svojih 5,5 miliona metara kubnih, to je jedna od najvećih građevina na zemlji po obimu, i najveća hala bez potpornih stubova.

U unutrašnjosti ove građevine nalazi se i najveća svetska zatvorena „mini prašuma" sa 30.000 biljnih vrsta. Tropsko odmaralište u srcu Evrope interesantno je i zbog toga što ima čak i biljke mesožderke, drveće banane, žbunove kafe, lijane iz džungle, kao i niz drugih egzotičnih biljaka.

Gosti mogu da uživaju na 200 metara dugoj plaži, plivaju u veštačkom moru, a sve to na prijatnih 26 stepeni Celzijusa tokom cele godine.

Mini tropsko more obloženo je peščanom plažom i prošarano tropskim ostrvima, na kojima se nalaze živopisne kolibe.

Kompleks je otvoren 365 dana godišnje, 24 sata dnevno. Pored navedenog sadržaja ima i bazen dovoljno velik da primi i do 8.000 posetilaca, kao i tobogan, teren za mini-golf, restorane u kojima se služe gurmanska jela, razne barove i drugo.






Izvor: http://www.rts.rs/

« PREV
NEXT »

No comments