NEWS
latest

02 May

Fantastični Dvorac Kantekuzino

Dvorac Kantekuzino nalazi  se u oblasti Busteni u Rumuniji. Njegova gradnja je trajala deset godina, od 1901. do 1911.g. i prostire se približno na 3.000 m² površine. Građen je pod patronatom jednog od najbogatijih ljudi u Rumuniji, princa Džordža Grigorija Kantakuzina. Princ je bio visoko rangiran u tadašnjoj političkoj strukturi Rumunije kao vrhovni sudija, a jedno kratko vreme i kao premijer. Dvorac Kantakuzino građen u neo-rumunskom stilu, jedna je od njegovih zaostavština.

Inače, sam dvorac ima nekoliko soba inspirisanih raznim istorijskim periodima, glavnu dvoranu i fantastičan vrt. Kroz park  ukrašen vodopadima i fontanama može se prići pećinama koje imaju veliku arheološku vrednost. U Počasnoj dvorani dekoracija i slike su zadržane u svojoj originalnoj formi, a stakla na prozorima odolevaju još od 1911. godine.

Sa dvorca se pruža nezaboravan pogled na okolinu uokviren planinama kao na nekoj razglednici. Danas je otvoren za turiste koji imaju jedinstvenu priliku da se uvere u bogatu rumunsku tradiciju i istoriju.
 
 






Izvor: Atlas Obscura
Prevod: Redakcija InfoNet Magazina
Fotografije: Stefan Jurca, Cristian Peter Marinescu

« PREV
NEXT »

No comments