NEWS
latest

26 February

Karlsrue, grad u senci Crne šume


Karlsrue je grad na jugo-zapadu Nemačke u blizini granice sa Francuskom i Nemačkom. Sa najvišeg brda (256 metara n/v ) pruža se nezaboravan pogled na grad i obale reke Rajne. Za slučaj da se popnete na 28 metara visoku kulu, dospećete do najviše tačke grada.

Palata Karlsrue, sagrađena je 1715. godine i služila je kao rezidencija dinastije Baden skoro 200. godina. Danas je to muzej koji je postao jedan od najposećenijih u Nemačkoj. Okružen je prelepom botaničkom baštom sa preko 40.000 različitih biljnih vrsta. 

Jedna od najzanimljivijih destinacija za turiste je i Kajzer štrase, najduža ulica u Baden regionu. Duž ulice, jedan do drugog, nižu se luksuzni butici sa velikim asortimanom brendirane robe. Za one koji bi da predahnu malo, tu su kafići i restorani koji uz piće služe veliki izbor domaćih specijaliteta i hrane sa evropskih menija.

Svakako najposećenija šuma u Evropi je Crna šuma (Švarcvald), planinska regija južno od Karlsruea prekrivena tamnim stablima po kojima je i dobila ime. Pruža se 160 km od zapada ka istoku sve do obala reke Dunav. Na severu, Crna šuma dostiže svoju najvišu visinsku tačku od 1.166 metara n/v, gde turisti mogu uživati u čuvenim Spa centrima grada Baden-Badena.






Izvor: planetware.com
Prevod: Redakcija Magazina InfoNet

Fotografije: Daniel Hackney, dmztrok, Gryegory Jerecyek,
Jamie Moore, Klaus Nahr, Mr Thinktank,
Pazit Polak, Stephanie Kroos, Thomas

« PREV
NEXT »

No comments