NEWS
latest

10 January

8 najranijih simptoma koji pokazuju da je vaše telo prepuno štetnih materija i toksina!

Toksini su jako opasni i mogu biti uzročnih mnogih ozbiljnih bolesti. 

Saznajte kako da prepoznate da imate probleme sa toksinima:


Digestivni problemi

Ukoliko se toksini talože u našem telu, digestivni sistem ne može funkcionisati pravilno. Digestivni trakt je manje efikasan, što rezultira time da ne dolazi do redovnog “oslobađanja otpada”. Važno je napomenuti da problemi sa varenjem imaju sistematsko dejstvo, što dovodi do zamora i oštećenja imunog sistema.



Problemi sa kožom

Akne, crvenilo i upale su pokazatelji povećane količine toksina. Ovo se posebno odnosi na akne, dermatološko stanje koje ukazuje na povećanu količinu toksina u telu. Drugi indikatori koji se mogu javiti na koži su: otečene oči i ekcemi.


Loš zadah

Pranje zuba i čišćenje zuba koncem su važni ukoliko želite da imate svež dah, ali je sprečavanje nastajanja toksina takođe važno. Problemi sa varenjem mogu biti uzrok lošeg daha.  


Neočekivano dobijanje na težini

U slučaju velikog prisustva toksina, možete se naglo ugojiti. Ukoliko se zdravo hranite i redovno vežbate, a i dalje dobijate na težini, hormonalni disbalans može biti uzrok tome. Pravilno funkcionisanje hormona negativno utiče na nagomilavanje toksina, što znači da ukoliko nešto nije u redu sa hormonima, može se pojaviti problem i sa toksinima.


Letargične epizode

Ukoliko pravilno spavate, a i dalje se osećate premoreno, toksini su potencijalni izvor problema. Ukoliko jednu noć niste spavali kako treba ili ste možda pili, normalno je da sutradan osećate umor jer se naše telo bori sa toksinima. Problem je ukoliko stalno osećate umor.


Glavobolje

Da, toksini takođe mogu negativno uticati i na vaše spavanje. Ukoliko nivo stresa u vašem telu tokom noći nije sveden na minimum, nećete moći da spavate kako treba, a poznato je da toksini i te kako utiču na porast nivoa stresa.  


Bol u telu

Ponekada se možete osećati iscrpljeno i takođe osetiti bol u raznim delovima tela. Takav, neobjašnjiv bol, sigurno ima veze sa povećanim nivoom toksina u vašem telu.


Evo kako da ih izbacite iz svog organizma:


Očistite jetru

Postoji veliki broj namirnica koji može potpomoći prečišćavanje ovog veoma važnog organa. Najvažnije je da u svoju ishranu ubacite: jabuke, avokado, cveklu, šargarepu, grejpfrut, zeleni čaj, zeleno lisnato povrće, maslinovo ulje i orahe.


Postanite (ostanite) aktivni

Važno je da vaše telo bude aktivno. Pokušajte da džogirate, brzo hodate, dižete tegove, vozite bicikl, itd…Fizička aktivnost važna je za pravilno funkcionisanje limfnog sistema koje je važno za otklanjanje toksina. Takođe je i veoma važno napomenuti da je potrebno da ostanete hidrirani i redovno pijete vodu.   


Poboljšajte varenje

Problemi sa varenjem otežavaju eliminaciju štetnih materija iz našeg tela. Kako to ne bi bio slučaj sa vama, potrudite se da s vremena na vreme konzumirate “Ghee” iliti maslo. Mnoge svetske kuhinje koriste ovu vrstu zdravog putera u svojoj ishrani, ali i u medicinske svrhe. Maslo je odlično i za ojačavanje metabolizma, čišćenje digestivnog trakta i jačanje imuniteta.  






Izvor: http://www.espreso.rs

« PREV
NEXT »

No comments