NEWS
latest

14 January

Izvini, ali danas zaista nemam vremena

Svedoci smo i učesnici u borbi sa vremenom, u borbi sa obavezama na koje to vreme trošimo. Životi su nam se pretvorili u brze vozove i dani su nam uglavnom prekratki, kao da večito traje zimska kratkodnevnica.

Nismo postali roboti, mada sve više ličimo na njih, jer sve manje komuniciramo, dok se sve više posvećujemo automatskim radnjama. Uskočili smo u rutinu kao u udobnu pidžamu iz koje više ne umemo da izađemo. Ali, umemo da se žalimo. Umemo da uperimo prst u druge. Umemo da se setimo poznanice koja nam se dugo vremena nije javila. Ali, retko kada umemo da se zapitamo zašto se neka nama draga osoba udaljila od nas.

Krivac je često rečenica “Izvini, ali ja danas zaista nemam vremena”, koja se, ako je ponovimo više puta istoj osobi pretvara u neizgovorenu rečenicu “Tvoje društvo mi više ne prija. Imam ja pametnija posla.” Ako ne znate, potrebno je da znate da konstantno odbijanje dovodi do pucanja i čvrstih prijateljskih lanaca, na koje su već nanizane godine i godine bliskosti.

Da li zaista nikada nemamo vremena ili surfanje po internetu i gledanje serija smatramo životnim prioritetima?! Da li nam je glumica iz serije ujedno postala i najbolja drugarica, pa smo zaboravili na mnoge kojima smo potrebni, a kojih se setimo samo kada naša kolica krenu nizbrdo?! Da li smo zaboravili da šetamo i razgovaramo, ili jedva čekamo da zalegnemo i piljimo u ekran?!

Izvini, ali ja danas zaista nemam vremena. Često se dešava da je to gorka činjenica. Mada, ako ga nemam danas, imaću ga bar za vikend i setiću se da pored obaveza i kompjutera postoje i meni dragi ljudi i aktivnosti. Iskočiću iz svoje pidžame satkane od rutine i naučiću da sve ređe izgovaram tu opasnu rečenicu. Uostalom “ko želi, nađe vremena, ko ne želi, nađe izgovor”. Ja želim da budem u timu “naći ću vremena”. Lepše je imati malo slobodnog vremena i pametno ga trošiti, nego puno slobodnog vremena i još više dečijih izgovora o tome kako smo prezauzeti…Nije li tako…?!






Izvor: http://www.lifeconnect.info

« PREV
NEXT »

No comments