NEWS
latest

16 February

Bioptron lampa - Terapija svetlom oslobađa bola i jača imunitet


Ukoliko imate problema sa rinitisom, reumom, artritisom, grčevima, sportskim povredama ili vam je oslabio imunitet, probajte terapiju fokusiranim svetlosnim snopom. 


Ova terapija je palijativna za većinu patoloških stanja, ali bolesnika brzo oslobađa bola i akutnih tegoba zbog nastalih promena. Odobrila ju je Svetska zdravstvena organizacija.

- Terapija fokusiranim svetlosnim snopom ili bioptron emituje svetlost veoma sličnu Sunčevoj, s tim što je izbegnuto štetno ultravioletno zračenje - objašnjava dr Azra Tasić, koja primenjuje terapije bioptron lampom. - Prednosti ove terapije jesu što je neagresivna, nema neželjenih efekata i ne postoji predoziranje, a pacijenta brzo oslobađa bolova - kaže ona. 

Koliko često treba da se koristi: Akutna oboljenja: u početku na šest do osam sati, a zatim dva puta dnevno.

Hronična oboljenja: tri do četiri puta dnevno tokom nedelje. U okviru lečenja: šest do osam minuta pored regularne terapije.

Koliko duboko prodiru svetlosni zraci: Tretman od četiri minuta stimuliše ćelije na oko 2,5 centimetara dubine ispod površine kože. Ova stimulacija je lokalna i predstavlja okidač za sekundarni odgovor i ne ograničava se samo na lokalno tkivo kože. Prednost ovakvog tretmana jeste što može da izazove lančanu reakciju i da pokrene ceo organizam.

Priprema kože za terapiju: Mesto koje se tretira treba očistiti mlekom ili tonikom za čišćenje kože. Ukoliko imate ranu, dezinfikujte je pre tretmana.

Takođe pre nego što uključite lampu željeno mesto poprskajte aktivnim kiseonikom kako biste poboljšali tretman. Isto to uradite i kada završite tretman.

Distanca između tela i lampe: Snop svetlosti usmerite pod uglom od 90 stepeni, na razdaljini od pet centimetra. Ukoliko tretirate bol u zglobu, lampu možete da postavite direktno na kožu. Za tretiranje upalnih procesa razdaljina treba da bude veća zbog osetljivosti na temperaturu. Naime, tokom tretmana temperatura kože se povećava za jedan stepen.

Prekomerna upotreba: Prekomerna upotreba ne postoji. U nekim slučajevima češća upotreba se i preporučuje jer se tokom tretmana pojačava protok krvi. Ipak, nakon tretmana koji traje pet do sedam dana treba napraviti pauza od dva dana.


BIOPTRON aparati su medicinski aparati koji se koriste u profesionalnim uslovima u bolnicama, specijalizovanim ustanovama, sportskim i fitnes centrima, kao i kod kuće. BIOPTRON je švajcarski sistem svetlosne terapije namenjen svima: ima veoma široku primenu, jednostavan je za upotrebu, a tretmani su bezbolni i kratkotrajni, bez negativnih efekata.





Izvor: blic.rs /
« PREV
NEXT »

No comments