NEWS
latest

02 February

Kada jedan TV više nije TV?


Samsung modularni Wall TV Pro sistem u centru je naše pažnje zbog svoje prilagodivosti…

Kada jedan TV više nije TV? Pa, verovatno kada je proizveden kao Wall od strane Samsung kompanije. Ovi korejski specijalisti za potrošačku elektroniku, skoro su predstavili svoje nove tehologije i naravno tom prilikom oduševili čitav svet.

Novi model koji meri 146 inča uvodi termin koji nam još uvek nije toliko poznat: mikro-LED. U pitanju je blizina manjih dioda koje emituju svetlost, koja se naziva pixel pitch, a koja određuje koliko je dobra rezolucija jednog ekrana. Wall ima pixel pitch od 0.84 milimetra, dok većina ekrana ima 1.5 do 3.0 mm. Rezultat je nešto što deluje kao da je van ovog sveta – hiper realni digitalni ekran koji se može koristiti kao TV, umetnički komad i interaktivno iskustvo koje može izmeniti čitavu jednu sobu.

“To više nije samo televizor, već ambijentalno kreativno iskustvo”, prema rečima Dejmona Krauhursta, jednog od evropskih direktora Samsung brenda.

Wall se sastoji od micro-tile tehnologije, što znači da on može biti skaliran tako da se uklopi u svaki dostupni prostor. Svaka od pločica koja se koristi za njegovu kreaciju se može skinuti i zameniti, što održavanje čini neverovatno lakim. Pored toga, ovaj model ima životni vek od 100.000 sati, tako da čak i da ga koristite 24 h dnevno, on će vam trajati više od deset godina.

Kupci će već idućeg meseca imati priliku da naruče luksuznu verziju ovog modela, koja je optimizovana za kućne uslove i superjahte. Ključna razlika između Pro i Luxury modela jeste broj frejmova po sekundi: Pro radni na 60 fps, dok će Luxury verzija imati 120 fps.







Izvor: luxlife.rs
« PREV
NEXT »

No comments