NEWS
latest

15 January

Kako da pametno isplanirate odmor ?



Kako krajem svake godine i početkom nove, svodimo račune i pravimo nove planove, ne zaboravljamo najdraže momente koje volimo detaljno da planiramo, a na vrhu ove liste se nalazi i… odmor

Većina nas mnogo voli da putuje i istražuje a niko ne voli da potroši mnogo novca. Uz dobro planiranje i nekoliko trikova postoje načini da se lepo provedete i ne plaćate taj provod mesecima kasnije, na rate.

1. Potražite promo kodove, popuste i kupone

Bilo da je u pitanju avionska karta, hotel ili apartman, nekoliko minuta traženja može vas dovesti do ozbiljne uštede novca.

2. Tražite sajtove koji nude jeftinije aranžmane

One poput booking.com, www.hotels.com,  www.tripadvisor.com ili www.trivago.rs. Brzom pretragom može se desiti da nađete hotel, kuću i apartman koji nudi dobru cenu čak i kada je sve zauzeto.

3. Birajte ručak umesto večere

Birajte da ručak jedete napolju a ne večeru. Ručak je često jeftiniji od večere a zasitiće vas bolje i u pravo vreme.

4. Obratite pažnju na „happy hour“

Iskoristite maksimalno „happy hour“, koji je najčešće od 16-18, posebno u turističkim gradovima sa dosta restorana a samim tim i konkurencije. Kratka potraga preko Gugla može vas odvesti u pravom smeru.

5. Alternativne avionske linije

Čarter letove često zanemarujemo a činjenica je da ako vam u poslednjem trenutku treba avionski let, čarteri imaju mnogo bolju ponudu, kako u ceni tako i bolju uslugu tokom samog leta.

6. Putujte van sezone

U proleće i jesen, turizam je lošiji a to znači da tada možete priuštiti sebi određena putovanja koja su u sezoni basnoslovna. U proleće je i vreme lepo pa se možete posvetiti muzejima, šetnji i upoznavanju grada u koji idete.

7. Zvezdice nisu (uvek pravi) odraz kvaliteta smeštaja i usluge

Iako je određeni smeštaj opisan sa tri zvezdice, iskustvo prevejanih putnika kaže da on može biti podjednako dobar kao i onaj sa 4 zvezdice. Odluku o smeštaju donesite na osnovu čistoće, kvaliteta hrane i ljubaznosti osoblja. Pročitajte utiske drugih putnika za izabranu lokaciju.







« PREV
NEXT »

No comments