NEWS
latest

08 February

Pet filmova kao inspiracija za čarobna putovanja

S vremena na vreme iz holivudske kuhinje izađe po neki film koji nas inspiriše da spakujemo kofere i uputimo se na neku od prelepih destinacija, koja je u njemu proslavljena. Ovo je lista na kojoj se nalazi pet filmova koji vas pomžda podstaknu da se zaputite na neko lepo mesto.


1. Amerikanac u Parizu, Pariz

Ovaj film snimljen je 1951 godine, a radnja filma se dešava u Parizu. Posle filma se pripremite na štednju za putovanje u Pariz - nema vam druge.


2.  Treći čovek, Beč

Ovaj film se smatra jednim od najboljih u istoriji, a sama radnja je smeštena u austrijsku prestonicu - Beč. Treći čovek je osvojio Oskara 1951. godine.

​​
3. Šindlerova lista, Poljska

Šindlerova lista jedan je od najboljih istorijskih filmova ikada. To je američka epska drama iz 1993. godine koju je režirao Stiven Spilberg. Radnja filma govori o Oskaru Šindleru, nemačkom biznismenu koji je spasio živote više od hiljadu, uglavnom poljskih jevreja, tokom Holokausta.

4. Na Zapadu ništa novo, Ipr, Belgija

Scenario za ovaj film podigao je mnogo prašine prvi puta kad je objavljen kao knjiga 1928. godine, a drugi put kada je pretvoren u film 1930. godine. Film govori o nemačkom vojniku u Prvom svetskom ratu, a dobio je Oskara za najbolji film 1930. godine. Kada su videli gde su se borili njihovi najbliži, Ipr je postao turistički centar Belgije.

​​
5. Moje pesme, moji snovi, Salcburg

Ovaj Oskarom nagrađen mjuzikl govori o Mariji, ženi koja napušta austrijski manastir i postaje guvernanta deci mornarskog oficira. U filmu se prikazuju zaista predivni kadrovi Salzburga, a film je 1966. godine dobio Oskara za najbolji film i najbolju režiju.






Izvor: http://vesti-online.com
« PREV
NEXT »

No comments