NEWS
latest

11 February

Sedam Beograda u Americi


U Sjedinjenim Američkim Državama se nalaze sedam mesta sa imenom Beograd a mi Vam danas predstavljamo četiri mesta sa imenom Beograd. Nijedno od njih po veličini i značaju ne može se uporediti sa ovim našim, jedinstvenim Beogradom ali, eto, imaju isto ime.

Prvi Beograd u SAD nalazi se u okrugu Galatin u američkoj saveznoj državi Montana. Prema popisu iz 2010. godine imao je 7.389 stanovnika. Osnovan je 1882. godine. U gradu se nalazi i aerodrom Galatin fild.
Drugi Beograd u SAD je  naselje i nalazi se u okrugu Sterns u američkoj saveznoj državi Minesoti. Prema popisu iz 2000. godine, ima ukupno 750 stanovnika.
Treći Beograd u SAD nalazi se u državi Mejn, nekoliko milja severozapadno od glavnog grada Auguste. Ima oko 4.000 stanovnika čiji se broj leti udvostruči jer je ovaj Beograd u blizini velikog jezera na čijim obalama ima mnogo kuća za odmor, terena za golf i drugih sadržaja prilagođenih za odmor i rekreaciju. Često ga nazivaju i "velika spavaonica" (našim novobeograđanima ovo je prepoznatljivo). Beograd u Mejnu ime duguje izvesnom Džonu V. Davisu koji je u 18 veku bio u Evropi i posetio je naš Beograd. Na njegov predlog novo naselje u Mejnu 1774. godine dobilo je ime Beograd.

U znamenitosti grada se ubrajaju Village Inn, centar Hammond Lumber kompanije, Day's prodavnica i Belgrade Lakes Golf Course. Beograd zauzima ukupnu površinu od 150 km², od čega je 112 km² kopno, a 38 km² voda.
Četvrti Beograd u SAD nalazi se u američkoj saveznoj državi Nebraska. Po popisu stanovništva iz 2010. u njemu je živelo 160 stanovnika  koji se bave poljoprivredom.





Redakcija Magazina InfoNet
Foto Google

« PREV
NEXT »

No comments