NEWS
latest

19 April

Paraziti u vašem telu


Paraziti - su organizmi koji se hrane na račun drugog živog organizma i koji privremeno ili stalno nastanjuju telo ili unutrašnjost organizma domaćina.

Paraziti žive na račun svog domaćina, uzimajuci od njega najvrednije hranljive materije.


U vašem telu mogu se naći različiti paraziti koji su uzrok mnogih bolesti.

To potvrđuju i lečnici koji, kada u mrtvačnici seciraju mrtvo telo čoveka, svedoče o tome kako je ono puno parazita.

Nažalost, većina ljudi toga nije svesna.

Istraživanja Američkog nacionalnog instituta zdravlja (National Institute of Health) pokazala su da prosečni muškarac u svom telu ima do 1 kg parazita.

Paraziti se mogu nalaziti u jetri, crevima, mozgu, srcu i drugim organima.

Kako paraziti ulaze u telo čoveka?


Paraziti se nalaze svuda oko nas - u vazduhu. vodi, zemlji. Naša okolina je njihovo prirodno okruženje. Jedna šaka zemlje, na primer, sadrži nekoliko hiljada jajašaca parazita.

U vaše telo mogu ući kroz nečistu vodu i hranu, preko prljavih ruku, u kontaktu sa prljavom radnom sredinom, boravak u zagađenoj životnoj sredini, kontakt sa domaćim životinjama, kroz kožu i disajne puteve, preko insekata i kroz seksualni odnos.

Sprečiti njihov unos u organizam gotovo je nemoguće. Grupa američkih lečnika proučavala je različite vrste voćki na prisutnost parazita u njima. 70% voća bilo je zaraženo parazitima.

Naši preci su to znali.

Istorija svedoči kako je svaki narod u prošlosti imao svoje prirodne metode čišćenja tela od parazita.

Još do pre 70 godina, u nekim familijama roditelji su deci davali gorku mešavinu domaćih trava koje su čistile organizam od parazita.


Kako paraziti utječu na zdravlje čovjeka


Paraziti mogu uzrokovati brojne zdravstvene probleme.

Najmanje što vam mogu učiniti jest - krasti hranjive sastojke, potrebne vašem telu.

Kada paraziti zahvate vaše telo, jest će isto ono što i vi ili će jesti upravo vas.

Krast će od vas vitamine i minerale, a za uzvrat ispuštati toksični otpad.

Dr. Clark tvrdi da paraziti mogu uzrokovati brojne bolesti, među ostalim:
  • anemiju
  • bolesti srca
  • anoreksiju
  • astmu
  • rak
  • glavobolju
  • upalu jetre
  • i mnoge druge bolesti.

Evo koje namirnice će vam pomoći da se rešite mikroorganizama!


  • Beli luk

Beli luk ima antibakterijska i protivgljivična svojstva, jer je sposoban daubije više od 20 vrsta bakterija i 60 vrsta gljivica. Takođe, on je efikasan i protiv virusa i parazita. Beli luk sadrži jedinjenja alicin i ajoen, koja pomažu u ubijanju parazita i glista. Ova jedinjenja daju belom lukuantioksidantna svojstva, koja pomažu u sprečavanju oksidativnog oštećenja što pospešuje ukupno zdravlje.

  • Seme bundeve

Sveže seme od bundeve može pomoći u oslobađanju od parazita, alije savet da se prethodno semenke izlože vazduhu nekoliko dana, azatim ih jesti sirove ujutru na prazan stomak. U borbi sa parazitima efikasno je i da se semenke ispeku na 150 stepeni oko pola sata, zajedno sa hladno ceđenim uljem i začinima, kao što je karanfilić, cimetili muškatni oraščić.

  • Ananas

Ako smatrate da u crevima gajite parazite, možete redovnije uključiti ananas u svoju ishranu kako biste pospešili borbu protiv ovih mikroba. Ananas je efikasan u ovom slučaju, jer sadrži proteolitički enzimbromelin. Ovaj enzim pomaže razgradnju proteina, što je i razlog zaštoje podjednako efikasan u borbi protiv pantljičara i glista. Nekoliko komadića sirovog ananasa dnevno biće dovoljno da se aktivira mehanizam aktivnog suprotstavljanja parazitima.

  • Kokos

Kokos se nalazi na listi namirnica koje ubijaju parazite, jer sadrži laurinsku kiselinu, koju telo koristi da ubije različite vrste protozoa. A koje u pitanju samo problem sa pantljičarom, možete kombinovati sok od kokosa sa svežim komadima ove voćke ujutro. Savetuje se da se ne jede ništa najmanje četiri sata po konzumiranju kokosa kako bi se dobili najbolji rezultati.

  • Ren

Ren se efikasno bori protiv bolesti koje potiču od namirnica ipoboljšava odbranu protiv nekih parazita. Egipćani su koristili ren zbognjegovih lekovitih svojstava, među kojima je vrlo moćan antibakterijski sastojak koji se zove alil izotiocijanat. Da biste dobili dobre rezultate,uvek koristite svež ren i narendajte ga taman da možete isceditidovoljno soka. Možete dodati kašiku svežeg rena u supu kako bi joj se poboljšao ukus, a takođe i pomešati ga sa majonezom ili senfom da bise napravio sos za šnicle ili ribu.

  •  Pelin 

Ova ukrasna biljka funkcioniše protiv parazita, jer sadrži sastojak kojise zove absint. Ova materija daje pelinu sposobnost da se pokaže efikasnim u toj borbi. Osim toga, pelin poboljšava varenje, povećava libido, a tretira i probleme žučne kese. Možete uzimati pelin u oblikučaja, kao tinkturu ili u obliku etarskog ulja.


Skoro svi paraziti se brzo i mnogo razmožavaju, otporni su i borba s njima je veoma teška. Ipak, ako se pametno branimo od parazita možemo:

  • zaštititi svoj organizam,
  • izbeći mnoga oboljenja, do kojih dovode paraziti svojim delovanjem u organizmu,
  • produžiti život


Izvor: alternativa-za-vas.com / kurir.rs / paraziti.biz
« PREV
NEXT »

No comments