NEWS
latest

22 April

Suplementi koji će vam pomoći da pregurate sezonu alergija

Iako je april na izmaku i svi oni koji pate od alergije na polen malkice lakše dišu, njihove muke počinju ponovo za manje od tri meseca kada cveta ambrozija i zato vam donosimo savete kako što uspešnije da ispratite ovu sezonu alergija.

Za mnoge ljude proleće je neki novi početak, radost zbog zelenila, sunca i cvetanja. Onima koji pate od alergija proleće znači kijanje, kašljanje, suzne oči, teško disanje, a tu su i astma, dermatitis, osip, polenska groznica. 

U zavisnosti od vrste alergije od koje patite simptome možete osećati od ranog proleća pa sve do kasne jeseni. Iako u apotekama postoje mnogi lekovi za alergiju stručnjaci preporučuju i suplemente koji će vam uveliko olakšati muku jer će vam ojačati imunitet i na neki način lečiće sami uzrok, a ne samo posledicu alergija.

Vitamin C sa bioflavonoidima

Alergeni iz prirode deluju tako da u pojedinim ćelijama u organizmu uzrokuju stvaranje histamina obično zaslužnog za simptome alergije poput suzenja očiju, curenja nosa i pojačanog sekreta. Vitamin C sprečava nasatanak histamina, dok standardni lekovi protiv alergija na histamin deluju nakon što se stvori. Uzimanjem vitamina C na vreme ćete sprečiti simptome i skratiti sezonu alergija.

Da bi efekat vitamina C bio još jači, upotrebljavajte ga u kombinaciji sa bioflavonoidima, prirodnim pigmentom koji se obično nalazi u voću i povrću.


Probiotici

Brojna istraživanja su pokazala da uzimanje probiotika smanjuje jačinu i trajanje određenih infekcija. Probiotici su dobronamerne bakterije koje žive u našem probavnom sistemu, a ravnotežu između dobrih i loših bakterija u crevima obično remeti upotreba antibiotika, pilula za kontracepciju ili povećani unos ugljenih hidrata i veštačkih šećera. Redovnom upotrebom probiotika jačamo imunitet i pospešujemo zdravlje probavnog sistema. Ovi suplementi se već duže vreme preporučuju od strane stručnjaka kao preventiva alergijama, gljivičnim infekcijama i bolestima kože.


Multivitamini

Već ptice na grani znaju kako su vitamini i minerali neophodni za zdravlje metabolizma, probave, imunog sistema, mišićnih i nervnih funkcija te detoksifikacijskog procesa u jetri. Nauka je dokazala da većina populacije pati od nedostatka određenih nutrijenata zbog nepravilne ishrane, loših životnih navika i uticaja kofeina, alkohola, droga, stresa i zagađenja. Veoma je važno da na dnevnoj bazi uzimate suplemente širokog spektra minerala koji će vam ojačati imunitet i pospešiti rad celokupnog organizma.


Riblje ulje

Zdrave vrsta ulja su neophodne za formiranje svih ćelija u organizmu, a  EPA i DHA su komponente masnih kiselina koje prdstavljaju prirodne antiupalne agense. Veoma su korisni za prevenciju srčanih obolenja, a deluju i na smanjenje holesterola, triglicerida i stvaranje krvnih ugrušaka. Pored toga masne kiseline pospešuju hidrataciju kože i rad creva. I na samom kraju riblja ulja su od velike koristi za prevenciju ekcema i psorijaze.






Izvor: http://lifepressmagazin.com
« PREV
NEXT »

No comments