NEWS
latest

04 July

Sezona kupanja na Lidu 2019


Kupališna sezona na Lidu 2019. počinje 4. jula. Ova letnja zemunska zabava trajaće do 1. septembra svakog dana od 9.00 do 19.00.

Opština Zemun organizovala je postavljanje pontonskog mosta koji spaja Kej oslobođenja i Veliko ratno ostrvo, saopšteno je iz ove opštine.

O bezbednosti građana brinu čuvarske i spasilačke ekipe, kao i dežurna medicinska služba. Prelazak pontonskog mosta je besplatan za sve posetioce Lida.Za dž

U saradnji sa nadležnim institucijama biće obezbeđeni svi uslovi za prijatan boravak na zemunskom kupalištu, kao što je uređena plaža, tereni za sportove na pesku, pijaća voda, tuševi i ugostiteljski pultovi.

Tokom trajanja letnje sezone, kao i prethodnih godina za sve posetioce ogranizovani su različiti programi u okviru manifestacije Leto na Lidu, sa sadržajima za sve generacije poput kreativnih radionica za decu, sportskih i kulturno-zabavnih sadržaja.

Građani će biti u prilici da se u julu i avgustu upoznaju sa zanimljivostima koje pruža Veliko ratno ostrvo, Dunavska ada na ušću Save u Dunav i zaštićeno prirodno dobro površine 211,38 hektara.

U pratnji vodiča iz Opštine Zemun, građani će u toku šetnje saznati o istorijatu ostrva, režimu zaštite prirode, biljnom i životinjskom svetu, brojnoj i raznovrsnoj ptičjoj populaciji, posebno o orlu belorepanu i autohtonim i invazivnim biljnim vrstama.

Da pomenemo i da će 5. jula početi popularna zemunska manifestacija Leto na Gardošu. Uskoro ćemo objaviti sve potrebne informacije i program. 








Izvor: danubeogradu.rs

« PREV
NEXT »

No comments