NEWS
latest

728x90

header-ad

Ljubav prema samom sebi‏

Kada je 16.aprila 1959.godine, Čarli Čaplin (16.04.1889. - 25.12.1977.) napunio 70 godina odlučio je da ostavi nekoliko  vlastitih misli koje govore o tome kad je počeo voleti sebe, ali je takođe naglasio i to kako ove misli ostavlja i poklanja čovečanstvu.
Kada sam zaista počeo da volim sebe, shvatio sam da sam uvek i u svakoj prilici na pravom mestu i u pravo vreme, i da je sve što se događa ispravno - od tada pa nadalje mogao sam da budem miran. Danas znam da se to zove POVERENJE.
Kada sam zaista počeo da volim sebe, mogao sam da spoznam da su emocionalna bol i patnja za mene samo upozorenja da živim suprotno svojoj istini. Danas znam da se to zove BITI AUTENTIČAN.
Kada sam zaista počeo da volim sebe, prestao sam da žudim za nekim drugim životom i mogao sam da vidim da je sve oko mene bilo poziv na rast. Danas znam da se to zove ZRELOST.
Kada sam zaista počeo da volim sebe, prestao sam sam sebi da kradem slobodno vreme, i prestao sam da smišljam grandiozne projekte za budućnost. Danas radim samo ono što me čini zadovoljnim i radosnim, ono što volim i što čini da se moje srce smeje, na moj jedinstven način i u mom ličnom ritmu. Danas znam da se to zove ČESTITOST.

Kada sam zaista počeo da volim sebe, oslobodio sam se svega što nije bilo zdravo za mene: jela, ljudi, stvari, situacija; i od svega što me je uvek iznova odvlačilo unazad, dalje od mene samog. U početku sam to zvao "zdravi egoizam", ali danas znam da je to LJUBAV PREMA SAMOM SEBI.
Kada sam zaista počeo da volim sebe, odrekao sam se života u prošlosti i preterane brige za svoju budućnost. Sada živim samo u ovom trenutku u kojem SVE počinje. Tako danas živim svaki dan i zovem to SVESNOST.
  
Kada sam zaista počeo da volim sebe, spoznao sam činjenicu da se od svojih misli mogu razboleti i postati jadan. Kada sam pak zatražio natrag snagu svoga srca, razum je dobio važnog partnera. Ovu vezu zovem danas MUDROST SRCA.
Od danas pa na dalje; ne plašimo se rasprava, konflikata i problema sa samim sobom i sa drugima, jer čak se i zvezde ponekad sudare pa nastaju novi svetovi. Danas znam: TO JE ŽIVOT!

Redakcija InfoNet Magazina

« PREV
NEXT »

No comments