NEWS
latest

12 December

Lakše i brže do upisa u katastar

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović očekuje da će novi zakon o upisima u katastar biti usvojen do kraja prvog tromesečja naredne godine.
Ona je ocenila da će taj zakon omogućiti da se, umesto na šest različitih mesta na kojima se do sada upisivala imovina u zemljišne knjige, čitav posao moći da se obavi na jednom mestu – kod javnog beležnika.

“Srbija je sada na 57. mestu na Duing biznis listi po upisu imovine i očekujemo da usvajanjem ovog zakona napredujemo za najmanje dvadesetak pozicija”, rekla je Mihajlović na petoj godišnjoj konferenciji Američke privredne komore “Peto prolazno vreme: reforme u petoj brzini”.

Mihajlović je rekla da se kroz Radnu grupu za unapređenje rejtinga Srbije na Duing biznis listi pripremaju i promene u Zakonu o stečaju, Zakonu o privrednim društvima, ukidanje pečata, unapređenje prostornih planova, a već se radi na ukidanju odredjenih taksi.

“To su ključni zakoni koje planiramo da donesemo u prvom kvartalu 2018. kako bi mogli što pre da budu primenjeni”, rekla je ministarka.

Ona je istakla je da je za uspeh reformi veoma važno da javnost bude prisutna u svakoj fazi donošenja zakona jer je “široki konsenzus važan ne samo da se neki zakon usvojio nego da bi se on i primenio”.


Izvor: Beta
« PREV
NEXT »

No comments