NEWS
latest

31 January

STANJE MU SE POGORŠALO Nebojša Glogovac bio na pregledima u Nemačkoj

Srpski glumac početkom januara otputovao u Nemačku, kako bi tamo pokušao da izleči opaku bolest 
Srpska glumačka zvezda Nebojša Glogovac početkom januara 2018. godine otputovao je u Nemačku, kako bi u jednoj tamošnjoj bolnici pokušao da se izleči karcinom pluća.

Nebojši se zdravstveno stanje naglo pogoršalo poslednjih dana decembra, pred Novu godinu, a po savetu prijatelja i lekara otišao je i u Nemačku po pomoć, prvih dana tekuće godine. U bolnici u kojoj je bio urađeni su mu detaljni pregledi, ali se posle konsultacija sa lekarima ipak odlučio za povratak u Beograd, piše Telegraf.rs.

Krajem prošle nedelje primljen je na Institut za onkologiju i radiologiju u Beogradu. Najbolji tim lekara je posvećen Glogovcu, čine se svi napori kako bi uglednom glumcu zdravstveno stanje bilo poboljšano.

Nebojša Glogovac rođen je 30. avgusta 1969. godine u Trebinju, u porodici sveštenika Milovana i Milene Glogovac. Kada je imao 7 godina porodica se preselila iz Trebinja u Pančevo. Nakon srednje škole Nebojša je upisao studije psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Međutim, posle dve godine studija Glogovac se predomislio.

1990. Nebojša upisuje glumu, na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti, u klasi profesora Vladimira Jevtovića. U klasi sa Nebojšom bili su Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

Nebojša Glogovac na filmu se prvi put pojavio 1994. godine, u ulozi Fadila (vojnika JNA), u ratnoj drami Bore Draškovića "Vukovar, jedna priča". Prvu glavnu ulogu dobio je 1995. u filmu reditelja Gorčina Stojanovića "Ubistvo s predumišljajem", u kom je tumačio lik Bogdana, Srbina iz Hrvatske ranjenog na ratištu u Hrvatskoj. Za ovu ulogu dobio je nagradu za najbolju mušku ulogu "Car Konstantin" na Filsmkom festivalu u Nišu.

Nebojša je veliku popularnost stekao ulogom Zlatka Gavrilovića u seriji "Porodično blago" (1998-2001).

Izvor: alo.rs

« PREV
NEXT »

No comments