NEWS
latest

19 March

UVEK DOSTUPAN U budućnosti neće nam trebati internet veza da posećujemo Fejsbuk


Iz Fejsbuka poručuju kako će uskoro razviti novu tehnologiju koja će korisnicima omogućiti da društvenu mrežu posećuju i bez internet veze.

Razlog tome su mesta na kojima je signal jako loš, a veza spora, pa tako ometa korisnike u njihovom surfovanju.

"Želimo korisnicima da omogućimo pristup novostima koje su njima bitne. Ako je veza loša, njihov "njuz fid" se ne obnavlja i nemaju pristup novim sadržajima", piše na Fejsbukovom blogu.

Na početnoj stranici Fejabuka korisnici dele fotografije, statuse, videa i tekstove svojih virtuelnih prijatelja i osoba koje "prate“. Bazirana je na algoritmu koji koristi zapise iz korisnikove prošlosti na platofromi i u skladu s tim informacijama predlaže mu materijale na početnoj stranici.

Firma trenutno razvija tehnologiju koja bi trebalo da omogući obnavljanje softvera s informacijama koji bi skenirao prethodne aktivnosti korisnika i pomoću njih slagao korisnikovu početku stranicu te mu pružao mogućnost da na Fejsbuku bude aktivan čak i bez internet veze. Korisnici će i tada moći da komentarišu sadržaje na mreži i postavljaju fotografije ili statuse. Iako to malo ljudi zna, već sada je za neke korisnike omogućeno lajkovanje i deljenje sadržaja oflajn.

"Ovo će unaprediti korišćenje naše usluge i pomoći svima onima koji žive u mestima s lošim signalom ili pak prolaze kroz tunele i druga mesta gde često nestane signala", javljaju iz Fejsbuka.





Izvor: blic.rs

« PREV
NEXT »

No comments