NEWS
latest

04 June

Potresni detalji nesreće na Ovčanskom putu u kojoj su poginule tri osobe: Po putu razbacane stvari, u pomoć dotrčala dva brata

- Ja sam išao iz pravca Zrenjaninskog puta, "dačija" se kretala iz pravca Ovče, a "korsa" novim Pančevačkim putem. Sve se brzo desilo - kaže Guberinić koji je prošao bez povreda
U lančanom sudaru koji se juče ujutro dogodio na raskrsnici Ovčanskog i Pančevačkog puta, jedna žena je poginula na licu mesta, još dve osobe su podlegle povredama u Urgentnom centru, dok se lekari trećoj ženi i dalje bore za život.

Vozač "fijata" Velizar Guberinić koji je učestvovao u tragičnom udesu ispričao je šta se zapravo dogodilo.

- Ja sam išao iz pravca Zrenjaninskog puta, "dačija" se kretala iz pravca Ovče, a "korsa" novim Pančevačkim putem. Sve se brzo desilo, moj utisak je da je vozilo iz pravca Pančeva najverovatnije prošlo na crveno svetlo i tad udarilo "dačiju" i mene. Žena je, nažalost, poginula odmah - priča Guberinić, koji nije povređen, ali je automobil pretrpeo veću materijalnu štetu sa prednje strane.

Potresen zbog svega što se desilo kaže da je uspeo da brzo odreaguje i pozove Hitnu pomoć. Iz obližnje privatne kuće dotrčala su dva brata, koji su koliko dan ranije imali ličnu porodičnu tragediju, i pomogli u izvlačenju povređenih žena iz "korse". 

Tri starije žene koje su bile u "korsi" su i najgore prošle. Žena (65), koja je bila suvozač izgubila je život na licu mesta, druga je podlegla povredama u Urgentnom centru, dok se trećoj bore za život. Vagtrogasci su morali da seku "korsu" i izvlače zaglavljenu ženu.

Po putu su se mogle videti razbacane stvari koje su se prosule iz "korse": peškiri, pidžame, posteljina, zbog čega se pretpostavlja da su se žene vraćale sa buvljaka u Pančevu.

Treći učesnik u udesu, vozač "dačije" Zoran Zorić (47), bio je sam u kolima kada se to dogodilo i vraćao se iz Ovče.

- Dugogodišnji mi je prijatelj, on ni mrava ne bi zgazio. Mogu da potpišem da on nije prošao na crveno! On je profesor na Veterinarskom fakultetu, ugledan čovek, fin, uvek spreman da pomogne. On je jutros otišao u drugi deo Ovče kod prijatelja da pomogne u šišanju ovaca, a ovo se desilo kad se vraćao kući, gde isto drži životinje i brine o njima - objašnjava za "Blic" Milorad Bulat, Zoranov prijatelj. 

Bulat koji je došao po profesorova kola dodaje da su mu javili da je u lošem stanju, ali da se profesor na kratko osvestio.

- Samo su ga pitali kako je, a on je vikao "ne znam, ne znam" - kroz suze priča Bulat.

Policija će da utvrdi ko je prošao na crveno svetlo i uzrokovao nesreću. Meštani tvrde da delovi semafora na raskrsnici povremeno ne rade i da je moguće da se i danas dogodilo isto. 





Izvor: http://www.telegraf.rs
« PREV
NEXT »

No comments