NEWS
latest

28 October

Bonifačo, najstariji grad na Korzici


Bonifačo (Bonifacio) je prelepi turistički grad koji se nalazi na južnoj strani ostrva Korzika. Inače, teritorijalno grad pripada Francuskoj . Kao nasađen na litice krečnjačkih stena, ovaj najstariji grad na Korzici je omiljena atrakcija koja privlači turiste iz celog sveta.

Grad se nalazi iznad prirodne luke, koja je veoma prometna i koja vlasnicima pre svega luksuznih jahti nudi veliki izbor elegantnih barova, hotela i restorana. Do idiličnih, brižljivo očuvanih, mirnih plaža koje su okružene neverovatnim pejzažom može se stići trajektom sa Sardinije, ili avionom.

Bonifačo ima dva odvojena dela, stari grad i gornji grad. Do starog grada se može doći i čuvenim stepenicama kralja Aragona. Iako su stepenice strme i neravne, vredi uloženog napora jer se sa vrha pruža zaista upečatljiv prizor.

Mali arhipelag granitnih ostrva razdvaja Korziku od Sardinije (Italija). Inače, Korzika je najpoznatija po tome što je rodno mesto Napoleona Bonaparte. Bogato more ispresecano stenama i koralnim grebenima predstavlja pravo zadovoljstvo i izazov posebno za mnogobrojne ronioce.




Izvor: Exploremediterranean.com
Prevod: Redakcija

Fotografije: Alejandro Cordon, fabrizio.binello, Florent Le Gall, Jeremy Couture, Pascal POGGI,
Patrick Nouhailler, Phil Heck, Remy Amouroux

« PREV
NEXT »

No comments