NEWS
latest

05 December

Zašto se Beograđani najčešće razvode u jesen?


Statistika kaže da je najviše onih koji u bračnoj zajednici provedu od jedne do četiri godine, pa ona narodna izreka "što duža svadba, to kraći brak" pokazuje da se kod nas izgleda veseli dugo, a razvodi brzo.

Samo na teritoriji grada Beograda u poslednja tri meseca zabeležena su 573 razvoda, a zanimljivo je to da jesen i hladnije vreme izgleda utiču na ove brojke.

- Za vreme godišnjih odmora porodice su na okupu i tu često eskaliraju nagomilani problemi i potisnuti osećaji nezadovoljstva. Prvi jesenji meseci donose puno troškova pa se i materijalna nezadovoljstva dodaju na spisak. Leti se zapravo sve zakuvava pa kulminira, da bi u jesenjim mesecima došlo do razrešenja - rekla je za "Blic" psiholog Jasmina Đurđević koja dodaje do ovo nisu zvanični podaci, već informacije iz prakse.

Prema podacima Sekretarijata za upravu - Sektor statistike, u avgustu ove godine imali smo 57 razvoda, u septembru je ta cifra narasla na 223, da bi u oktobru iznosila rekordnih 293. Međutim, ako tendencija bude kao prethodnih godina, onda će u mesecu na izmaku ova brojka biti značajno nadmašena (u novembru 2017. imali smo čak 443 razvoda).

Sa povratkom sa odmora i polaskom dece u školu, počinju izgleda i posete kod advokata jer su se stope razvoda tada znatno povećale. Čak 223 razvoda zabeleženo je u septembru, a na Novom Beogradu najviše, tačnije 29. Kada se rezultati saberu, u ova tri meseca (avgust, septembar i oktobar) najveći broj razvedenih pripada opštini Čukarica (66), dok Sopot i Barajevo imaju najmanju stopu razvoda (4).





Izvor: blic.rs
« PREV
NEXT »

No comments