NEWS
latest

26 January

CRVENI METEO ALARM: Srbija zavejana, sneg pada duže od 24 sata


Srbija zavejana, sneg pada duže od 24 sata... Zbog obilnih snežnih padavina u skoro svim delovima zemlje na snazi je crveno meteo upozorenje, a saobraćaj je usporen i otežan.

Sneg u većem delu zemlje pada više od 24 sata, a u pojedinim mestima dostigao je visino od 40, pa i do 70 centimetara.

Šef stručnog štaba za čišćenje snega "Puteva Srbije" Zoran Stoisavljević kaže za RTS da su putevi prvog i drugog prioriteta u celoj zemlji prohodni, kao i putevi trećeg prioriteta na kojima i dalje ima malo snega.  

14:37 - SNEG U POMORAVLjU NE PRESTAJE

Sneg u Pomoravlju, Resavi i Levču prestaje da pada, na čišćenju angažovana su sva raspoloživa mehanizacija i ljudi, ali je saobraćaj u nekim krajevima veoma otežan, mada je pristup moguć svim mestu, rečeno je Tanjugu u lokalnim samoupravama Pomortavskog okruga.

Na autoputu Beograd-Niš nema snega, saobraćaj je redak a vozila JP "Srbijaput", čiste zaistavne trake.

U opštini Rekovac, u Levču, gde je najviše palo snega, i gde je najviše staračkih domaćinstava, svi prioriteni putni pravci su očišceni, a snabdevanje strujom, vodom i lekovima je normalno izjavio je Tanjugu predsednik opštine Aleksandar Đorđević.

Sa čišćenjem se ne staje, a ekipe Crvenog krsta su spremne za slučaj da nekome ustreba pomoć, dodao je Đorđević.


Izveštaj AMSS

AMSS upozorava vozače da moraju biti spremni na otežane uslove vožnje sa ugaženim snegom na kolovozu i mogućom poledicom, ali i ledom zbog nižih temperatura, tako da moraju da koriste zimsku opremu.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije" i Uprave granične policije na naplatnim stanicama i na putničkim terminalima na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Teretna motorna vozila na Horgošu, prema Mađarskoj, čekaju 240 minuta.


Izvor: tanjug.rs





« PREV
NEXT »

No comments