NEWS
latest

11 January

WhatsApp: Koje sve novitete za 2019. godinu planira aplikacija sa 1,5 milijardu korisnika


Otkad su „pametni“ telefoni postali deo svakodnevnice, telefoniranje i razmena fotografija i video snimaka gotovo da ne može da se zamisli bez korisnih aplikacija, a jedna od najraširenijih je, svakako, WhatsApp. Oko 1,5 milijardi ljudi širom sveta koristi ovu aplikaciju za svakodnevnu komunikaciju.

Za narednu, 2019. godinu, se planiraju brojni noviteti. Evo i najvažnijih:


Reklame

Facebook, kome pripada i aplikacija WhatsApp, zarađuje manje nego što je to planirano, tako da će se od iduće godine korisnicima aplikacije na ekranu pojavljivati reklame, ali samo na statusnom ekranu, a ne i na onom za dopisivanje. Samo korišćenje za privatna lica će i dalje biti besplatno.


Dark Mode (Tamni modus)

Sve više telefona koristi AMOLED, OLED i varijacije tih ekrana, što znači da sve više korisnika ima mogućnost da uštedi potrošnju baterije na vrlo jednostavan način – uključivanjem tamnog modusa u meniju telefona i prebacivanjem aplikacija u taman modus rada. Od iduće godine taj modus će biti dostupan i korisnicima WhatsApp-a. Ovaj modus je blagodatan i za oči koje se na taj način manje zamaraju.


Tablet

Od 2019. WhatsApp će biti dostupan i na tabletima. Do sada je to bilo moguće samo uz korišćenje dodatnih aplikacija.


Privatni odgovori u grupnom čatu

Grupni čatovi bi trebalo da postanu mnogo pregledniji nego do sada. Kada neko u grupnom čatu dobije neku informaciju, onda će postojati mogućnost da odgovor ode samo onoj osobi koja je poslala informaciju, a ne i svim učesnicima čata. Ta funkcija „WABetaInfo“ je već dostupna na Windows telefonima, a za Android i iPhon telefone bi trebalo da bude na raspolaganju u nastupajućoj godini.

I još da dodamo da jedna od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje neće biti dostupna na tri vrste smartphone-a: na svim telefonima s operacijskim sistemom Android 2.3.7, iPhone-ima s iOS 7 ili starijim sistemima, kao i na Nokiji 240.


Izvor: http://dijaspora.tv
« PREV
NEXT »

No comments