NEWS
latest

21 April

Kako da izlečite prehladu za samo jedan dan


Vruć tuš pred spavanje i dosta tečnosti su dobri saveznici da se rešite prehlade za samo 24 časa. Saznajte koje još rituale treba praktikovati... 


Statistika "kaže" da virus odraslu osobu u proseku "napadne" tri puta godišnje i bolest traje devet dana.

Ipak, prehlada ne mora da vas muči danima, ukoliko primenite ove savete čim osetite prve simptome. Bol u grlu i telu, drhtavicu i zapušen nos možete da osujetite za jedan dan.


Više tečnosti

Obična voda ili sok ublažiće grebanje u grlu i učiniće nos prohodnijim. Osim čajeva, preporučuje se i pileća supa, jer nadoknađuje minerale i elektrolite.


Ispiranje grla

Rastopite kašičicu soli u čaši mlake vode i isperite grlo, kako biste ga očistili od bakterija i virusa. Osim toga, ublažiće sekret koji tera na kašalj i bolnu upalu.


Laka gimnastika

Nekoliko lakih vežbica pomoći će odbrambenom sistemu da se izbori sa prehladom. Ali, važno je da se organizam ne napreže, a da prilikom fizičke aktivnosti puls ne prelazi sto otkucaja u minutu.


Hranljiva večera

San je lekovit, to je poznato, a namirnice koje unesete pred spavanje mogu da pojačaju pozitivan efekat. Stručnjaci preporučuju meso koje nije masno, ribu, pasulj, smeđi pirinač, kao i što više svežeg povrća, jer je bogato antioksidansima.


Vruć tuš pred spavanje

Neposredno pred odlazak u krevet istuširajte se vrućom vodom. To će da opusti mišiće, odagna drhtavicu, a vrela para će da oslobodi disajne organe.


Izvor: http://www.lisa.rs
« PREV
NEXT »

No comments