NEWS
latest

07 January

Muške čarape: 6 pravila koja morate da znate


Iako se čini kao potpuno nevažan deo odeće, loš izbor čarapa može pokvariti vaš celokupan izgled. Bez obzira da li ih kupujete ili birate sami, ili to za vas radi neko drugi (mama, žena, devojka) morate znati 5 osnovnih pravila kombinovanja čarapa s ostatkom odeće.


1. Čarape i sandale - NE NE i NE 
Ubedljivo najveći gaf i vrhynac neukusa koji vam se može dogoditi je taj da nosite čarape, a obučete sandale. Zato nemojte na to ni pomišljati!


2. Bele čarape - samo za sport uz patike
Jedna od modnih grešaka koju prave pojedini muškarci jeste nošenje belih čarapa van sportskih aktivnosti. Nema goreg prizora od belih čarapa kako blješte ispod tamnih pantalona. Čak i uz farmerke bele čarape nisu najbolji izbor.  Bele čarape isključivo uz patike.


3. Elegantne cipele zahtevaju i elegantne čarape
Ako ćete obuti elegantnije cipele, odelo i slično, nikako uz to nemojte uzeti sportske čarape, jer su one uglavnom debljeg materijala. Uz odela uzmite finije, tanje čarape, po mogućstvu jednobojne. Čarape sa šarenim uzorcima ili sa likom vašeg omiljenog crtanog junaka, su odlične, ali samo za "po kući".


4. Boju čarapa uskladite s pantalonama, ne sa cipelama
Crne pantalone traže crne čarape, a smeđe smeđe čarape. Isto je i s plavom i sivom bojom. Ako se dvoumite oko nijanse, uvek izaberite malo tamnije čarape od pantalona.


5. Često kupujte nove čarape
Kupite nove čarape barem svakih pola godine. Najverovatnije vam neće trebati kompletna kolekcija, ali će vam trebati najmanje tri para čarapa. Čarape nosite svakodnevno, pa se habaju, a čarape sa rupama nisu nimalo privlačne i mogu potpuno da upropaste autfit.


6. Nemojte da podvrćete i presavijate čarape 
Podvrnute ili presavijene čarape izgledaju neuredno i čudno, jer će vam zglobovi izgledati previše glomazno, pogotovo ako nosite slim fit pantalone. Nosite svoje čarape ispravljenim i na taj način ćete stvoriti čistu siluetu čak i u kombinaciji sa širokim nogavicama.



Izvor: https://www.menshealth.rs





« PREV
NEXT »

No comments