NEWS
latest

25 August

Enterijer novog Daxing aerodroma u Pekingu


Kineska medijska organizacija CGTN objavila je fotografije od 360 stepeni na kojima se vidi enterijer zgrade aerodroma u Pekingu, koja bi trebalo da bude otvorena sledećeg meseca.

Slike omogućavaju ljudima da praktično istraže zgradu terminala na međunarodnom aerodromu Daxing u Kini koje je uradio studio Zaha Hadid Architects.

Na 700.000 kvadratnih metara zgrada aerodromskog terminala postaće jedna od najvećih na svetu kada se otvori 30. septembra 2019. Dizajnirana je da prihvati do 45 miliona putnika godišnje, a planira da poveća svoj kapacitet na 72 miliona putnika do 2025. godine.

Zgrada ima zvezdasti dizajn sa šest stubova koji su raspoređeni oko velikog prostora u centru inspirisanih tradicijom kineske arhitekture koji organizuju međusobno povezane prostore oko centralnog dvorišta.

Ovaj aranžman je koncipiran tako da umanji udaljenost koju putnici moraju da pređu prilikom prijavljivanja ili prebacivanja letova na izuzetno velikom aerodromu.

Javne površine zgrade sadrže tamne, polirane kamene podove i bele talasaste tavanice koje se u pravilnim intervalima otvaraju kako bi stvorile ogromne svetlarnike.





Prevod: N.V.T.
Izvor: Dezeen
« PREV
NEXT »

No comments