NEWS
latest

06 September

Do mlađe kože uz pomoć pet namirnica


Koliko god to za mnoge pripadnice lepšeg pola bila osetljiva tema, proces starenja kože je neminovan. Smatra se da on počinje nakon 25. godine života, postepen je, i u vezi sa gubljenjem elastičnosti i opuštanjem kože. 

👉 Glavni uzrok starenja kože od 45/50. godine života: usporava se obnavljanje glavnih ćelija kože

Ovi prirodni "lekovi" učiniće da vaša koža i zubi budu otporni na starenje. Možda ih već koristite u svakodnevnoj ishrani, a da niste ni svesni.


 1. Orasi – bogati su omega 3 masnim kiselinama koji hidriraju kožu i pomažu u borbi protiv bora. Možete ih ubacivati kao dodatak salatam i videćete veoma brzo pozitivan uticaj.

2. Kafa – Kofein sužava krvni sudove i daje koži sjajniji izgled. Tako da, napravite svoju omiljenu kafu i ispijte par gutljaja za vaš najbolji izgled!

3. Mocarela – Blistavo beli zubi brišu godine sa vašeg lica. Hrana bogata kalcijumom, kao što je mocarela, štiti i jača zubnu gleđ. Pospešuje i proizvodnju pljuvačke što utiče na smanjenje bakterije koja čini naše zube žućim.

4. Grejpfrut – Vitamin C u ovom ukusnom južnom voću pospešuje proizvodnju kolagena i na taj način sprečava nastanak bora.


5. Ovsena kaša – Sirova ovsena kaša je doručak koji je prepun aminokiselinama i vitaminom E. Oni hrane vašu kožu, pomažu u borbi protiv štetnog dejstva sunčevih zraka i uništavaju dejstvo slobodnih radikala.


« PREV
NEXT »

No comments