NEWS
latest

06 September

Mobilne aplikacije za lakše i organizovanije putovanje


Kako biste se na vreme pripremili za vaše ruralne ili urbane putešestvije, pripremili smo za vas poseban vodič sa top aplikacijama koje vam sigurno mogu pomoći da što bolje isplanirate i organizujete vaš put.


  • Duolingo


Želite da savladate novi jezik, nemate vremena za kurs, a na put samo što niste krenuli ...? Pa, onda samo downloadujte Duolingo! Ova aplikacija vas uči stranom jeziku pomoću zabavnih tehnika, tako što ćete se igrati i učiti. Podržava španski, nemački, francuski, italijanski i još pet evropskih jezika. Učenje nastavlja da bude sve zabavnije, ali i teže što duže koristite ovu aplikaciju. Budite uporni i bićete oduševljeni!


  • Booking
Osnovan 1996. godine u Amsterdamu, Booking.com je od male holandske start-up kompanije postao jedna od najvećih kompanija za onlajn rezervacije smeštaja na svetu. Booking.com veb sajt i mobilne aplikacije su dostupne na više od 40 jezika, nude ukupno 28.583.951 registrovanih smeštajnih jedinica, na 150 610 destinacija u 227 država i teritorija širom sveta. Uštedite 10% ako ste Genius korisnik. 

U aplikaciji možete sačuvati planirane rezervacije, pregledati vaše rezevracije i putovanja, podesiti valutu i pregledati nedavne pretrage. Jednu veliku desetku dajemo Booking.com odnosno njihovoj mail i telefonskoj podršci koju pružaju svojim korisnicima. Sa preko 74 zemalja kojima pružaju podršku nalazi se i naša zemlja. Poziv je besplatan tako da kada nešto zapne uvek se možete obratiti njima. 

  • Google Maps
Možda i najpoznatija aplikacija kada je reč o mapama te pronalaženju ulica, mesta i ostalih lokacija širom sveta. Ažurnost i preciznost mapa odskaču daleko od konkurencije, te korisnik sa lakoćom može da se snađe u nepoznatom kraju, gradu ili državi. Obzirom da vam je potrebna stalna Internet konekcija za pokretanje aplikacije (ukoliko ne koristite OK Maps opciju), za putovanja u inostranstvo preporučljivo je obezbediti stabilan i pre svega besplatan Wi-Fi signal.

Ako ste se odlučili da putujete kolima ili možda odete na kraći izlet biciklom, onda ova aplikacije ne predstavlja samo obične mape, a dokaz za to je precizna navigacija do određenog odredišta. Kada podesite rutu, Google Maps vam pokazuje statistiku u vidu kilometraže i potrebnog vremena do cilja, a na vama je samo da kliknete plavi krug sa strelicom i navigacija strartuje kao na mnogim GPS uređajima.

  • GeoSure
GeoSure pruža osnovne informacije o Vašem odredištu i savete za očuvanje sigurnosti. Politička i druga dešavanja su stvorila atmosferu u kojoj je važnije nego ikada da poznajete događaje i okolnosti koje bi mogle ugroziti Vašu sigurnost u inostranstvu.

GeoSure prikuplja podatke iz izvora kao što su Svetska zdravstvena organizacija, Ujedinjene nacije, lokalne vlasti i još mnogo toga, a zatim vam daju sigurnosnu ocenu za vašu destinaciju koja odražava potencijalne zdravstvene rizike, političke nemire, pretnje ženama i opasnosti po životnu sredinu.

GeoSure čak daje i informacije o krađama i uličnom kriminalu koji se događa u bilo kojoj oblasti i daje vam informaciju kada je sigurno hodati nekuda peške ili ukoliko je sigurnije uzeti taksi.

  • Pocket
Da ne bi zaboravili na mnoge zanimljive članke koje niste stigli da pročitate kada ste bili na putu a naleteli na njih negde na svemoćnom webu Pocket aplikacija će sačuvati sve vaše članke i video klipove i omogućava vam da ih gledate na svakom vašem aparatu, tabletu, mobilnom, računaru. Trenutno, ovo je najbolja aplikacija za bukmarkovanje. Lako se koristi i ceo sadržaj koji imate lako možete pronaći preko tag # oznaka. Topla preporuka čak i kada niste na putu.




  • Trip Advisor
  • Aplikacija koja je svoj renome izgradila pružajući korisnicima širom sveta detaljne infromacije o mnogim hotelima, restoranima i drugim ugostiteljskim objektima, svakako je neizostavni deo našeg vodiča. Trip Advisor poseduje u svojoj bazi širok spektar hotela različitih kategorija, a o većini objekata mogu se pronaći razni komentrari posetilaca koji su u njima boravili, što može biti od velike važnosti obzirom da su informacije o smeštaju bitne za svakog putnika.

    Nakon što odaberete datum boravka i broj osoba, aplikacija automatski bira raspoložive hotele različitog cenovnog ranga, za vremenski period koji ste prethodno odredili. Tu su još i detaljne informacije o hotelu ili hostelu sa cenom vašeg boravka, kao i fotografije eksterijera i enterijera. Pored toga, aplikacija pruža listu najzanimljivijh stvari koje turisti trebaju da posete i vide u evropskim metropolama, ali i u ruralnijim mestima pogodnim za seoski turizam.


    • Hotel Tonight
    Ukoliko ste na put krenuli bez prethodne rezervacije smeštaja, a potrebna vam je noć ili dve u hotelu, možete se naći u velikom problemu. Sama pomisao na noć provedenu u automobilu može biti zastrašujuća. Srećnom, tu su mobilne aplikacije!

    Kako se ovakve neprijatne situacije ne bi dešavale, kreiran je app pod nazivom Hotel Tonight. Pomoću nje korisnik vrlo brzo pronalazi hotele sa dostupnim smeštajem i cenom za jednu noć. Poput Trip Advisor-a, mogu se pregledati fotografije hotela, pravila u tom objektu, opis dostupnih aktivnosti i cene dodatnih usluga. Rezervacije se mogu izvršiti putem aplikacije, a sve što je potrebno da popunite jesu lučni podaci, e-mail adresa i način plaćanja.

    « PREV
    NEXT »

    No comments