NEWS
latest

19 July

Ovako izgleda bicikl koji se kreće po talasima

Nakon što je postao poznat po dizajniranju automobila za Volkswagen i BMW, Josep Rubau je postavio sebi novi izazov – da kreira bicikl! Španski izumitelj osnovao je kompaniju RedShark Bikes i počeo da se bavi dizajniranjem i prodajom bicikala koji se kreću po vodi. 

Ovo jedinstveno vozilo omogućilo je sportskim entuzijastima da sa drumova i planinskih staza krenu i u osvajanje vodenih površina. Bazu neobičnog bicikla čini trimaran, odnosno čamac koji se sastoji od glavnog i dva pomoćna trupa, a po vodi se kreće tako što se rotacija pedala koristi da pokrene propelere.  

Dostupna su tri modela: "Fun" – za one koji su željni rekreacije i zabave, "Adventure" – namenjen za avanturiste koji vole da otkrivaju nova mesta i "Sport" – sportski model visokih performansi.

Modeli su kreirani od različitih materijala shodno njihovim namenama, pa su "Fun" i "Adventure" načinjeni od polietilena visoke gustine (HDPE), dok je sportski model izrađen najvećim delom od laganih karbonskih vlakana koji mu omogućavaju veću brzinu kretanja.  

Sva tri modela je moguće lako sklopiti i prevoziti automobilom. Iako deluje glomazno, vozač može samostalno preneti svoj vodeni bicikl od kola do vode pomoću para točkića koji su pričvršćeni za zadnji deo trupa.

 Za uživanje na talasima, ljubitelji biciklizma moraće da izdvoje između 5 i 10 hiljada evra, u zavisnosti od modela vodenog bicikla.






Izvor: http://www.kucastil.rs
« PREV
NEXT »

No comments