NEWS
latest

01 June

Top 6 saveta da Vam ruže duže traju


Cveće je savršeni poklon za rođendane, godišnjice i mnoge druge prilike. Muškarci danas koriste prednost koju nude cvećare kako bi izjavili ljubav svojoj lepšoj polovini.

Mnogima su ruže omiljeno cveće i često krase mnoge domove. Ipak, uvek nam bude žao ukoliko brzo počnu da se suše i venu. Jednostavno, ne želimo da uživamo u njihovom mirisu i lepoti samo dva dana. Budite bez brige, jer postoje mali trikovi koji će produžiti vaše uživanje u očaravajućem pogledu na vazu  sa ružama u stanu.

Baš zbog toga delimo sa vama 6 sjajnih saveta kako da predivne ruže traju što duže!


1. Čuvajte ruže što dalje od toplote
Direktno izlaganje suncu, svetlosti ili bilo kojem izvoru toplote je veoma štetno za ruže.


2. Očistite stabljiku od lišća
Bilo koji list na stabljici koji uvene ili uvela latica koja je dospela u vodu raširiće bakterije koje će napasti i zdrave delove stog.


3. Redovno secite dno stabljike
Na svaka dva dana trebalo bi da isečete dno stabljike pod uglom od 45 stepeni, kako bi ostao u vidu špica. Tako će se ruža lakše snabdevati vodom i neće brzo uvenuti.


4. Dodajte odgovarajuće sastojke u vodu
Mnogi ljudi stavljaju pomalo neverovatne sastojke u vodu i garantuju da im ruže na taj način stoje lepe u vazi veoma dugo!  Tableta aspirina, šećer i jabukovo sirće (po dve kašičice od oba sipati u vodu pre nego što stavite ruže).  


5.  Redovno menjajte vodu
Ovo verovatno već znate, ali nje loše ponoviti. Svaka dva dana sipajte svežu vodu i to će se dobro odraziti na vaše cveće.

6. Ne stavljajte cveće blizu voća ili povrća« PREV
NEXT »

No comments