NEWS
latest

03 December

Grad za odmor - Triberg, Nemačka

Triberg im Schvarzvald je grad u pokrajini Baden-Virtemberg u Nemačkoj. Nalazi se u srcu planine Švarcvald na nadmorskoj visini između 500 i 1038 metara. U turističkim prospektima Triberg nazivaju i “gradom za odmor” jer, iako je minijaturan, uvek je pun turista iz celog sveta koji žele svež vazduh, planinarenje, skijanje, mir i tišinu.
Kao i za mnoge druge nemačke gradove, do Triberga ne postoje medjugradske autobuske linije, tako da u ovaj gradić možete doći vozom ili sopstvenim prevozom.





 Posebna turistička atrakcija u Tribergu su vodopadi čija visina iznosi 163 metara.


U ovom gradu možete naići i na parking mesta koja su namenjena "samo za muškarce”, sa obrazloženjem da je tu, zbog malog prostora, veoma teško parkirati automobil (da li je baš tako?).










Triberg je, takođe, nadaleko čuven po tradicionalnoj proizvodnji satova sa kukavicom. Tamo možete videti na stotine unikatnih satova različite veličine, od džepnih satova, do onih visokih i do 4 metra.

Satovi su radjeni od punog drveta, ručno bojeni i ukrašavani. Na ulazu u grad nalazi se i najveći sat na svetu sa kukavicom, veličine kuće, izradjen pre 100 godina. Ptičica na ovom satu, dugačka je 4 metra, a teška čak 150 kilograma. Ceo sat visok je 8 metara, a širina sata je oko 7 metara.  
Gradski muzej pored standardnih muzejskih zanimljivosti, poseduje i veliki broj mehaničkih muzičkih instrumenata sa početka 19 veka. Cena ulaznice za Gradski muzej iznosi 5 eura. 




Triberg im Schvarzvald, Germany
Tekst i fotografije: N.V.


« PREV
NEXT »

No comments