NEWS
latest

23 January

Pet neobičnih situacija u kojima će vam pomoći Koka Kola


Ako vam boja na kosi nije ispala onako kako ste priželjkivali pa smišljate način kako biste je "isprali", Koka Kola može pomoći.


1. Za suvu kosu

Ortofosforna kiselina, koju ovo piće sadrži, čini kosu sjajnom, mekom i lagano valovitom. Niska PH vrednost ovog napitka umirujuće deluje na kosu i teme osoba sa suvom i lomljivom kosom. Ako imate valovitu ili kovrdžavu kosu, uronite kosu u Kolu i ostavite da deluje 5-10 minuta. Nakon toga kosu operite. Kovrdže će biti sjajnije i definisanije.


2. Uklanja žvakaću gumu iz kose

Ako ste ikada imali neprijatnu situaciju da vam se žvakaća guma zalepila u kosu, postoji rešenje. Umesto da pramen kose odsečete, uronite ga ili natopite Koka Kolom i ostavite je da napravi svoje. Možda će biti potrebno duže vreme da ostatke žvake uklonite sa kose ali svakako je bolje rešenje nego šišanje. 


3. Skidanje boje s kose

Ako vam boja na kosi nije ispala onako kako ste priželjkivali pa smišljate način kako biste je isprali, Koca Kola može pomoći.


4. Štiti od insekata

Indijski farmeri među svoje nasade stavljaju posude sa Koca Kolom. Šećerni sirup iz napitka privlači insekte pa će se oni zadržati na Koli a ne na biljkama.


5. Protiv svraba i bolova

Svrab i iritaciju prouzrokovane ubodom insekta znatno ćete redukovati ako na to mesto stavite gazu natopljenu Koca Kolom. Isti trik će poslužiti i ako vas opeče meduza, piše Večernji list.





« PREV
NEXT »

No comments