NEWS
latest

16 January

S AUSTRIJANCIMA NEMA ŠALE "Nema silaska s auto-puta ili kazna 60 evra"Guverner pokrajine Tirol u Austriji, Ginter Plater odlučio je da vozači koji nemaju kao krajnje odredište neko od malih mesta u toj pokrajini nemaju šta da rade na lokalnim putevima i moraju da voze autoputem.

Godinama su vozači koji ne žele da plate vinjetu u Austriji stvarali velike gužve na putevima (pogotovo tokom letnih i zimskih praznika), a lokalne vlasti su to pratile i donele navedenu odluku. To se tumači intervencijama hitnih službi koje ne mogu da stignu na vreme do ljudi koji zahtevaju takvu pomoć.

Zakrčeni lokalni putevi onemogućavaju brzu reakciju. Ova mera važi sve do 13. aprila 2020. godine. Tako da ako siđete s autoputa moraćete da dokažete da je vaša završna destinacija u toj regiji.

Ako ne možete to da dokažete, policija će vas vratiti na autoput, a u nekim slučajevima čekaju vas kazne i do 60 evra. Dakle, skijaši pazite, upozorava Revija HAK, odštampajte potvrdu hotela ili privatnog smeštaja ili zapamtite gde vam je e-mail s potvrdom u telefonu.


Izvor: blic.rs
« PREV
NEXT »

No comments