NEWS
latest

01 March

Uskršnji vašari na više lokacija u Beču


Uskršnji vašari u Beču su već postali tradicija i održavaju se svake godine na više različitih lokacija. Oni su idealni za ljubitelje kreativnih, i nesvakidašnjih poklona. Najpoznatiji su oni kod dvorca Šenbrun i na trgu Frajung. 

Najveći i najpoznatiji Uskršnji vašar u Beču je onaj ispred velelepnog dvorca Šenbrun koji je otvoren od 17.marta do 2. aprila 2018. Više od 60 izlagača posetiocima nudi izvanredne rezbarije od drveta, umetničke predmete od stakla i keramike, mirišljave sapune i kupke, te razne ručno pravljene dekorativne predmete za predstojeće Uskršnje praznike. Deca će moći da se razonode u radionici gde će praviti figure od marcipana i uskršnje poklone a tu je i dečiji muzej. Za odrasle se sprema „Džez na Uskrs“. Viüe informacija na zvaničnoj internet stranici.


Na Uskršnjem vašaru na trgu „Frajung“ sa 46 izlagača posetioci mogu da nađu ručno pravljene keramičke figurice, nakit, razne vrste cveća, „najveće brdo uskršnja jaja u Evropi“ ili pak razne vrste uskršnjih zeka od čokolade. Tu su takođe i specijaliteti kao što je pečena jagnjetina, ali i ručna radinost i radionica za najmlađe posetioce.

Za ljubitelje umetničkih dela i radova zanatlija idealan je uskršnji vašar na trgu „Am Hof“ u centru Beča, koji će u ponudi imati umetnički ukrašena jaja i cvetne aranžmane u znaku austrijskih običaja. Umetničke rukotvorine posetioci čak mogu i sami da učestvuju u procesu izrade nekog predmeta.


Evo još nekoliko vašara koje možete posetiti oko predstojećih uskršnjih praznika:

U 17. becirku na lokaciji Kalvarienberg. Na Festivalu na brdu Kalvarija za posetioce će biti izloženi uskršnji pokloni i umetnički predmeti a sopstvenu kreativnost posetioci će moći da pokažu na raznim umetničkim radionicama. Na programu je i muzika uživo kao i poseban program za decu.

U zabavnom parku Prater sprema se velika uskršnja proslava uz muziku uživo, raznovrstan program za decu i kreativne igre.

« PREV
NEXT »

No comments