NEWS
latest

06 March

KORONA VIRUS STIGAO U SRBIJU: Zaražen PRVI PACIJENT iz Subotice, U IZOLACIJI JE! Nema mesta panici



U Srbiji se pojavio prvi zaraženi pacijent kod koga je dokazano prisustvo korona virusa. Reč je o muškarcu (43) iz Subotice.

On se javio sa simptomima koji nalikuju oboljenju koje izaziva Kovid-19. Uzeti su uzorci i njihova obrada u laboratoriji Instituta “Torlak” pokazala je da je pacijent pozitivan na korona virus.

On je trenutno smešten u izolaciju, dobija terapiju i lekari se za sada ne izjašnjavaju o njegovom zdravstvenom stanju.


"Obećali smo da ćemo biti krajnje transparentni i da ćemo praktivvno u nultnom vremenu obaveštavati javnost. Desila se stvar koju smo očekivali, što je bilo relano i pitanje sata kada će se destiti, a to je da imamo prvi pozitivan slučaj korona virusa", rekao je Lončar.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da je novi korona virus globalni problem, a ne problem jedne zemlje i da treba da se sastanu svi ministri zdravlja evropskih zemalja, da se zauzme zajednički stav, koji bi sve zemlje sprovodile.

"Ovo ne može da reši jedna zemlja. Virusu ne treba pasoš, viza i nije mu problem da pređe granicu. Mislim da je već trebalo i da treba da se sastanu svi ministri zdravlja evropskih zemalja, bez obzira da li su članice EU ili ne", rekao je Lončar na vanrednoj konferenciji za novinare nakon što se pojavio prvi zaraženi u Srbiji.


Obezbedićemo najbolju terapiju za komplikovane slučajeve

Država će obezbediti najbolju moguću terapiju za slučajeve korona virusa kod kojih se bolest iskomplikuje, poručio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

"Uveravam građane Srbije da ćemo naći najbolje moguće rešenje i da mogu sa te strane da budu apsolutno smireni. Građani će dobiti terapiju za komplikovane slučajeve koja je dala najbolje rezultate na svetu. Država će to uraditi", rekao je Lončar odgovarajući na pitanja novinara na vanrednoj konferenciji za novinare.


Izvor: tanjug.rs



« PREV
NEXT »

No comments