NEWS
latest

25 March

Znate li čemu služi poslednja RUPA ZA PERTLE na patikama?


Poslednje rupice za pertle na patikama obično ostaju neupotrebljene i gotovo niko ne zna čemu služe. Smeštene su sa strane i većina ljudi ih ne veže jer jednostavno ne zna kako.

One zapravo služe za imobilizaciju noge prilikom kretanja, a pogotovo trčanja te ujedno i za sprečavanje žuljeva. Pošto zavežete patiku na ispravan način noga ne može puno da se pomera u njoj, što onemogućava stvaranje žuljeva.

Pertle treba da provučete kroz poslednje rupice tako da provlačite pertlu sa spoljne strane prema unutra. Ne treba da ukrštate drugi kraj pertle, sa druge strane, nego koristite onaj koji izlazi iz poretposlednje rupice. Nemojte potpuno da uvučete pertlu već ostavite mali deo tako da se stvori mala omča. Učinite isto i sa jedne i sa druge strane patike. Potom uzmite pertlu sa suprotne strane i provucite kroz malu omču. Učinite i na jednoj i na drugoj strani isto. Čvrsto zategnite potežući vezice prema dole. Tako ćete učvrstiti stopalo u patici. Potom možete normalno da zavežete pertle kako to i inače radite. 

Detaljna uputstva pogledajte u videu:


Izvor: https://www.srbijadanas.com

« PREV
NEXT »

No comments