NEWS
latest

02 August

Biti u trendu: Letnji modni detalji za muškarce


Muška moda oduvek je pomalo bila u senci ženske. Modne kuće uvek kao svoje primarne potrošače tretiraju žene i kreiraju kolekcije i trendove za njih, dok su muške linije često samo propratni element. Dizajneri koji se bave muškom modom često se drže zone konfora i njihove kreacije su uglavnom vrlo klasične, sa malim odstupanjima. Ipak, poslednjih nekoliko godina i sa pojavom primarno dizajnera muške mode, poput sve popularnijeg Goše Rubčinskog fokus trendova okreće se i ka muškarcima i ponuda postaje sve šarenolikija i zanimljivija.


Predstavljamo nekoliko muških modnih trendova koje treba da imate na radaru ove sezone.

Patike za trčanje

Tenisice u beloj boji već nekoliko godina dominirale su uličnim stilom svetskih prestonica mode.
Ove godine se desio mali zaokret i odjednom svi nose patike za trčanje i kada ne idu na trening zapravo. Ove patike su udobne, napravljene od mekog platna u kome koža stopala može da diše, a đon im je obično elastičan pa omogućava visoku pokretljivost. Muškarci ih biraju zbog njihove velike fleksibilnosti i prozračnosti. One se uklapaju i sa decenijskim trendom “brendomanije” jer obično na sebi imaju istaknut logo brenda koji ih proizvodi. Za one sklonije svedenijem izgledu ipak se preporučuje da pronađu jednobojne patike za trčanje koje mogu poneti i na posao. Na snazi je i minimalistički trend koji se zove "techwear" koji zagovara monohromatske autfite, pa se u okviru njega javlja popularnost crnih patika za trčanje sa crnim đonom.

Vojnički print

Vojnički print u kamuflažnim bojama prirode se iz godine u godinu poigrava sa nama. Čas je aut, čas se vraća kao dominantni trend u buticima odeće. Ove godine je definitivno u punoj snazi pa svoje letnje garderobere možete obogatiti novim komadima u ovoj šari (ili iskopati neki od starih komada koje već imate). Majice, kape, bermude i šortsevi za kupanje - sve dolazi u obzir u ovom printu. Postoji ipak jedno važno pravilo, a to je da jedan odevni komad sa military printom ne kombinujete sa drugim koji ima istu ili različitu štampu. Svi ostali komadi odeće na nama moraju biti jednobojni i što svedeniji. Vojnički print daje momentalni muževni pečat svakoj odevnoj kombinaciji. Ipak, izbegnite ga u poslovnim kombinacijama i koristite u slobodno vreme za trendi ulični stil.


Bucket hat

Kapa je neizostavni modni komad leti, jer čuva kosu od oštećenja i opadanja koje ono može da
prouzrokuje. Pritom, kape sa širokim rubom štite i oči od prekomernog štetnog UV zračenja sunca i sveukupno olakšavaju naš boravak na otvorenom prostoru. Trendovi kapa i šešira menjaju se svake sezone, a ovog leta u trendu je popularni bucket hat. Ove platnene lagane kape zaklanjaju nas od sunca a čine da nam sa njima ne bude toplo. U trendu su buckat hat komadi sa najrazličitijim printovima kojima možemo izraziti autentičnost svog stila, a što se tiče kombinovanja, sugeriše se da se nose sa sto jednostavnijim i jednobojnijim komadima kako bi interesantna štampa na kapi došla do izražaja.

Havajske košulje

Leto je najbolje vreme za poigravanje sa vedrim bojama i printovima cveća, palmi i tropskih ptica. Havajske košulje vratile su se na velika vrata i obavezan su komad za letnje šetnje pored mora. Kombinujte ih sa džinsom ili svedenim bermudama, jednostavnim belim patikama i slamnatim šeširom. Budući da su one gotovo uvek svež trend, od osamdesetih do danas, razgrnite ormane svojih očeva i možda tu nađete svoju savršenu vintidž košulju ili bar inspiraciju za odevne kombinacije.

Kožne papuče

Ko kaže da samo žene mogu da uživaju u obući otvorenih prstiju leti? Udobne papuče sve se više prave i u muškim modelima, a u trendu su one sa kožnim ukrštenim kaišima i udobnim plutanim gazištem. Možete ih kombinovati i uz elegantnije autfite da im date dozu nehajnosti i mediteranski dah.

Leto je pravo vreme da svoje odevanje oslobodite svih stega. Birajte lake materijale, udobnu odeću i uživajte u odmoru i lepom vremenu.

Autor: Ljiljana Bugarin
OnLine Shop: https://www.mkoclothing.rs
Fotografije: www.pexels.com


« PREV
NEXT »

No comments