NEWS
latest

27 June

Kako se rešiti neugodnog mirisa iz veš mašine?

Vaša odeća neće biti stvarno čista ukoliko mašina u kojoj  perete nije dovoljno čista, stoga smo za vas pronašli nekoliko načina kako da je osvežite!

Ukoliko primetite da vaš beli veš nakon mašinskog pranja ne bude baš tako čist i besprekoran kao što ste priželjkivali, definitivo trebate razmisliti o ovim trikovima:


Očistite fioku za deterdžent

Fioku u koju stavljamo deterdžent vrlo brzo i lako preplave bakterije, buđ i sl. te je samim tim mesto koje se lako uprlja. A opet, to je mesto gde stavljamo sredstva kojima peremo veš.

Za najbolje rezultate izvucite čitavu fioku i pripremite čistu četkicu za zube i sredstvo kojim inače čistite i dezinfikujete površine u kuhinji i kupatilu. Detaljno pređite čitavu površinu i primetićete promene odmah po narednom pranju veša.


Očistite bubanj

Čak i kada vaša mašina (unutra) izgleda čisto, verovatno nije. Postoji mnogo skrivenih mesta gde se gomilaju bakterije. Najbolje bi bilo da na svakih par meseci uključite praznu mašinu.

Možete dodati sodu bikarbonu i izabrati opciju pranja na 60 stepeni. To bi trebalo detaljno očistiti sve nepristupačne površine i ubiti veliki broj bakterija.


Stop neprijatnom mirisu

Jeste li ikada otvorili bubanj da bi vas samo zapljusnuo neprijatan miris? To je zato što je on itekako pogodno mesto za sakupljanje plesni.

Ukoliko ostavite otvorena vrata bubnja u periodima kada mašina ne radi, to omogućava cirkulaciju vazduha kroz isti, što umanjuje mogućnost razmnožavanja bakterija kao i skupljanje vlage.




Izvor: https://kucica.net
« PREV
NEXT »

No comments