NEWS
latest

23 December

Strani jezici u službi zdravlja

Da li ste mozda ikada razmišljali zašto je uobičajeno da se još u osnovnoj školi kreće sa učenjem dva strana jezika? Iako nam u tom periodu to teško pada zbog količine obaveza, jer se tome mora dodati i učenje maternjeg jezika, vrlo je značajno da učenje jezika ne ostane samo obaveza u tom uzrastu. 


Učenje stranog jezika pomoći će vam da se jednostavnije snalazite na putovanjima ili u svakodnevnoj komunikaciji na društvenim mrežama, ali i te kako možete uticati na svoje zdravlje.

Često, saveti koji se odnose na dodatne obaveze nisu oni koje baš volimo da slušamo ali ova priča se odnosi na nekoliko svera u životu i može da bude korisna.

Ukoliko smatrate da je učenje samo engleskog jezika dovoljno i da može da zadovolji vaše jednostavnije funkcionisanje razmislite o učenju još jednog stranog jezika.

Značaj učenja dva strana jezika bila je i tema istraživanja koja je sprovedena u saradnji sa univerzitetskim bolnicama u Gentu i Briselu. Ovo istraživanje je otkrilo  da dvojezičnost može da uspori negativne kognitivne simptome Alchajmera za četiri do pet godina.
Rezultati ovog istraživanja pokazali su da odrasle dvojezične osobe postižu bolje rezultate na kognitivnom planu od osoba istog uzrasta koje govore samo jedan jezik.


Dakle, ništa lakše. Razmislite koji drugi jezik vam se dopada ili vam je neophodan u radu i krenite sa učenjem. Ne kaže se džabe da čovek vredi onoliko koliko jezika govori.


Izvor: http://www.stipendijezastudente.com

« PREV
NEXT »

No comments