NEWS
latest

15 November

Intervju: Pitali smo Nevenu Madžarević

Razgovarali smo sa Nevenom Madžarević,  koju imamo prilike da gledamo u vestima i drugim sadržajima televizije a često i da je sretnemo na biciklističkim stazama u Beogradu. Pročitajte šta Nevena misli o problemima biciklista u gradu, zašto još uvek ne ide na posao biciklom i još mnogo drugih stvari... 


Da li sećaš svog prvog bicikla?

Nasledila sam ga od starije sestre. Bio je zelene boje i imao je tri točka. Kada je došlo vreme deda je dva zadnja točka zamenio jednim i tako sam dobila svoj prvi pravi, istina polovni, bicikl na dva točka. I dalje ga čuvam.


Sa koliko godina si počela da voziš?

Ne sećam se koliko sam imala tačno godina. Znam samo da sam već krenula u školu. Ponosna sam na činjenicu da sam sama naučila da vozim. Nije bilo nikog da me pridržava!


Da li stižeš pored obaveza da voziš bicikl?

Trudim se da svaki dan vozim bar sat vremena. S obzirom na to da živim blizu biciklističke staze nije teško organizovati se.


Koja je tvoja omiljena biciklistička ruta?

Svaki dan vozim pored Dunava, kada imam vremena produžim do Ade Ciganlije, ali ubedljivo najlepša ruta je bila ona koju sam nedavno vozila na Beogradskoj Biciklijadi. Osećaj da vozite bicikl najprometnijim gradskim ulicama, mostovima i tunelima je nezamenljiv.


Šta bi po tvom mišljenju moglo da se unapredi u okviru biciklističke infrastukture u Beogradu – šta je trenutno najveći nedostatak?

Nedostatak staza u starom delu grada i to što vozači automobila nisu navikli na bicikliste kao ravnopravne učesnike u saobraćaju.


Da li koristiš bicikl samo kao rekreaciju ili i kao prevozno sredstvo?

Uglavom samo za rekreaciju, mada se trudim da gde god mogu, uglavnom po kraju, odem biciklom.


Da li ideš biciklom i na posao i šta je eventualno potrebno da bi se na to odlučila?

Iako dosta mojih kolega na televiziju dolazi biciklom, ja se još uvek nisam okuražila na taj korak. Ne osećam se bezbedno.


Bicikl vs. auto – prednosti i mane

Bicikl je ljubav, auto je nužnost.


Šta bi poručila čitaocima Bajsologije, ali i onima koji još nisu otkrili čari bicikla?

Skoro sam u knjizi Erlenda Lua naletela na divan citat biciklističke legende Gerija Fišera: “ Anybody who rides a bike is a friend of mine“. Neka to bude moja poruka.
Izvor: Bajsologija.rs          
Foto: Mihajlo Savić
« PREV
NEXT »

No comments