NEWS
latest

14 April

City break putovanje: Otočec na Krki u proleće

Otočec na Krki možete kao turista obići u jednom danu, i upravo zbog toga je idealan za "City break putovanje". Iako je mali grad, pogodan je za kraći odmor, bilo da ste na putovanju prema Austriji, ili ste došli da uživate u miru, tišini ili šetnji uz reku Krku.
Otočec na Krki udaljen je od Beograda 463 km, i 7 km od Novog Mesta u Sloveniji. Nalazi se na auto-putu između Zagreba i Ljubljane, I jedna od najlepših i najatraktivnijih turističkih destinacija u Sloveniji, bez obzira na to koje je godišnje doba.

Grad - zamak, idealno je mesto za kraće zadržavanje i odmor na proputovanju, a nalazi se na malom ostrvu usred prelepe reke Krke.

Otočec Vas u trenutku, zbog svojih zidina, zelene i bistre vode, i uređenog parka, podseća na ambijent iz bajke. Dvorac Otočec sagradjen je u 13 veku, davne 1252. godine i jedinstveni je dvorac sagrađen na vodi u Sloveniji.

Poznat je po romantičnom zamku koji je sada pretvoren u ekskluzivni hotel sa pet zvezdica. Dvorac u Otočcu je 2010. godine uvršćen u poznati medjunarodni katalog dvoraca “Relais & Châteaux”, koji broji ukupno 475 dvoraca iz 57 različitih država sveta.
Ako nastavljate putovanje dalje, i kratki obilazak ovog lepog mesta, svakako će ostaviti pozitivan utisak na Vas i verovatno, ako ste ljubitelj fotografije, napravićete puno lepih snimaka ....


Tekst i fotografije N.V.


« PREV
NEXT »

No comments