NEWS
latest

17 June

Pogled na Skadarsko jezero


Sa bilo koje strane da dodjete, i sa bilo koje visine da pogledate u pravcu Skadarskog jezera, prizor koji ćete videti, sigurno će Vam oduzeti dah. I svaki put kada dođete uvek ćete videti nešto novo, nešto drugačije.


Krstarenjem po jezeru upoznaćete netaknutu prirodu koja će Vas sigurno naterati da napravite mnoštvo fotografija i koliko god da budete fotografisali uvek ćete imati želju za slikom više iz nekog drugog ugla. Ni jedan ugao nije isti, iz svakog ugla viri neobična lepota i raskoš netaknute prirode.





Ako se uputite prema selu Karuč, videćete autentičnu arhitekturu od pre 200 godina, jezerske plaže i uvale sa bogatom vegetacijom. U restoranu možete poručiti divljeg krapa (šarana) ili ribu ukljevu, crno crmničko vino i lozu rakiju. Ovde ćete sigurno doživeti jedinstveno iskustvo, a svežu ribu, ribari donose svakog dana između 10 i 11 sati. 


Karuč

Klima Karuča je veoma pogodna za zimovanje. Ovde je crnogorski vladar Petar I Petrović sagradio sebi zimovnik koji i dan danas dominira u ovom tihom mestu. Ovde se nalaze dva jezerska oka - Volac i Karučko, dubine po oko 20 metara.

Virpazar


Na ušću dve reke Orahovštice i Virštice, u srcu Crmnice, na desetak kilometara od mora, a na samom Skadarskom jezeru nalazi se pitoma varoš na tri mosta - Virpazar.

Virpazar u periodu od maja do oktobra poseti veliki broj turista koji su uglavnom ljubitelji prirode, jezera, nacionalnih parkova, kao i zaštićenih područja.

U urbanom jezgru Virpazara nalazi se nekoliko vrhunskih restorana sa tradicionalnom kuhinjom gde možete isprobati najrazličitije specijalitete od ribe uhvaćene u Skadarskom jezeru kao i degustirati najpoznatija vina Crne Gore.















Ako ste ljubitelj kampovanja u prirodi i pod otvorenim nebom, tu je i "Auto kamp Rijeka Crnojevića" koji se nalazi na magistralnom putu Podgorica - Cetinje na samoj ivici obale Skadarskog jezera. Auto Kamp je skriven u hladovini i potpuno izolovan od grada.

Pogled na Auto kamp Rijeka Crnojevića



Tekst i fotografije: N.V.

« PREV
NEXT »

No comments